"LAVOVI" SPREMAJU OSVETU ZA PORAZ U FINALU KUPA: Porto je pročetos sprečio fudbalere Sportinga da se okite "duplom krunom"

O. M.

03. 08. 2024. u 16:16

ŠAMPION Sporting i pobednik Kupa Porto sastaće se u subotu u Superkupu Portugala, na otvaranju nove sezone u ovoj zemlji.

ЛАВОВИ СПРЕМАЈУ ОСВЕТУ ЗА ПОРАЗ У ФИНАЛУ КУПА: Порто је прочетос спречио фудбалере Спортинга да се оките дуплом круном

Profimedia

Sporting iza sebe ima veoma uspešnu sezonu koju su završili osvajanjem portugalske lige. To im je bila druga titula u poslednje tri godine, a posle 20 godina bez trofeja pre toga.

U novu sezonu ulaze sa velikim očekivanjima. Ruben Amorim je i dalje na klupi, dok je klub zadržao, bar za sada, i najboljeg igrača Viktora Đekereša. Većih odlazaka nije bilo, a Sporting je najavio napad na sve domaće trofeje, ali i najbolji mogući rezultat u Evropi., a to bi bilo nadmašivanje prošlosezonske osmine finala Lige Evrope, gde su ispali od potonjeg osvajača Atalante.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Sezonu otvaraju utakmicom protiv Porta u Superkupu. Sporting je devet puta osvojio Superkup, poslednji put 2021. godine kada je pobedio Bragu sa 2:1. Imaju i dva poraza u tom takmičenju. 

U poslednje dve generalne probe pred početak sezone Sporting je bio bolji od Sevilje i Atletik Bilbaa. Porto je bio poslednji tim koji je pobedio Sporting u domaćim takmičenjima od januara i to baš u finalu Kupa, ali posle pridužetaka.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

S druge strane, Porto je ne tako sjajnu sezonu izvukao u poslednji čas osvajanjem Kupa, gde je u finalu pobedio Sporting. S obzirom da su završili na trećem mestu, naredne sezone će se takmičiti u Ligi Evrope.

Porto će biti van Lige šampiona prvi put od 2010. godine. Cilj ove sezone je da budu bolji od prethodne. Tim je skoro zadržao ceo sastav, osim Mehdija Taremija, koji je potpisao za italijanskog šampiona Inter.

Porto je najdominantniji tim u Superkupu sa 23 osvojena pehara. Nemaju premca u ovom takmičenju, iako imaju 10 poraza u finalima.

Prošle sezone su izgubili u finalu od Benfike i ovo će im biti treće uzastopno učešće.

Pripremni period odrađen je na najbolji mogući način pobedama u svih osam utakmica, a posebno se ističe ubedljivih 4:0 protiv Ronaldovog Al Nasra.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Ову и све друге анализе мечева и најновије вести везане за спорт и клађење можете прочитати и на нашој новој апликацији za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!