NAJTEŽI ISPIT DO SADA: Nezaustavljivi "cvet Šangaja" gostuje rivalu kojeg nije pobedio na poslednja četiri međusobna duela

Novosti online

04. 08. 2024. u 09:00

FUDBALERI Šangaj Šenhue svoju poteru za gradskim rivalom i liderom kineskog prvenstva Portom nastavljaju na gostovanju Peking guanu (13.35).

НАЈТЕЖИ ИСПИТ ДО САДА: Незаустављиви цвет Шангаја гостује ривалу којег није победио на последња четири међусобна дуела

Foto: Profimedia

Neverovatna bitka za titulu se vodi u kineskoj Superligi gde glavnu reč vode šangajski rivali Port i Šenhua. Oni dominiraju od prvog kola, ne znaju ni za jedan poraz, a u blagoj prednosti nalazi se Port koji je osvojio pet poena više, mada je i odigrao utakmicu više, tako da Šenhua danas ima priliku da vrati tu razliku na dva boda, koliko je i iznosila uoči početka 21. kola.

Velika je verovatnoća da će to i učiniti, jer se "šangajski cvet" nalazi u sjajnoj formi. Nanizao je šest uzastopnih ligaških pobeda, a na tim mečevima postigao je čak 20 golova.

Ako na to dodamo sjajnu odbranu koja ga krasi tokom čitave sezone (samo osam primljenih golova), jasno je zašto je favorit na gostovanju u prestonici.

Sa druge strane, Guan igra promenljivo u poslednje vreme, bez remija, i na na minulih pet ligaških mečeva ostvario je dve pobede uz tri poraza.

Generalno gledano domaćin ima solidnu kampanju, četvrti je na tabeli sa 37 sakupljenih bodova, ali zbog dominacije ekipa iz Šangaja ne može da se bori za titulu.

Sve što mu je preostalo u završnoj trećini sezone je da pokuša da sustigne trećeplasirani Čengdu koji zauzima poslednje mesto koje vodi u međunarodna takmičenja, što će biti veoma težak zadatak jer mu beži 11 bodova.

Danas će tradicija biti na strani Guana koji nije poražen od Šenhue, na minula četiri međusobna duela.

Ipak, gosti se nalaze u sjajnoj formi, ne planiraju da odustanu od borbe za titulu i verujemo da će sa nova tri boda napustiti prestonicu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!