DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Najtrofejniji klub na svetu juri 17. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima

V.M.

04. 08. 2024. u 10:34

U zaostaloj utakmici 23. kola egipatske Premijer lige fudbaleri Al Ahlija će ugostiti Arab kontraktorse (20.00)

ДОМИНАЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Најтрофејнији клуб на свету јури 17. узастопну победу у свим такмичењима

Foto: Profimedia

Borba za titulu u Premijer ligi ove sezone je izuzetno zanimljiva, a ponovo se u glavnoj ulozi nalazi Al Ahli koji je veoma blizu toga da se okiti novim naslovom prvaka Egipta.

"Crveni đavoli" su trenutno prvi na tabeli, imaju plus pet u odnosu na najbližeg pratioca ekipu Piramidsa, ali ono što je posebno bitno istaći je to da su "crveni đavoli" odigrali dva manje, što je tradicionalna pojava u egipatskom fudbalu jer savez redovno dopušta Al Ahliju da odlaže mečeve u prvom delu sezone zbog obaveze u Afričkoj ligi šampiona koju su osvojili pobedom nad Esperansom u finalu. 

Domaćin se nalazi u strašnoj formi, vezao je više nego impresivnih 16 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i evidentno je da su izabranici Marsela Kolera ponovo su uhvatili zalet u najbitnijem delu sezone i deluje da niko ne može da ih zaustavi u svom pohodu na 44. titulu u bogatoj istoriji najtrofejnijeg kluba na svetu.

Današnji rival biće im Arab kontraktorsi koji se grčevito bore za opstanak, pretposlednji su na tabeli i upisali su samo pet pobeda na 31. odigranoj utakmici.

Pošto zaostaju šest poena za Farkom koji je prvi iznad crte, a do kraja su ostala još dva kola posle ovog, bodovi su preko potrebni gostima.

Kontraktorsi su podigli nivo igre u poslednje vreme, osvojili su pet poena na poslednje tri ligaške utakmice, ali verujemo da su se prekasno "probudili" i da će sledeće godine igrati u drugom rangu egipatskog fudbala.

Al Ahli je vezao tri trijumfa nad današnjim rivalom, a u prvom delu sezone savladao ga je s 2:1.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!