KALČO ROMANTIKA: Povratnik u Seriju A testira osvajača Lige Evrope pred Superkup

O. M.

04. 08. 2024. u 10:52

U susret novoj sezoni Serije A, Superkupu Evrope i predstojećem napadu na Ligu šampiona, Atalanta u nedelju gostuje u Parmi na stadionu "Enio Tardini".

КАЛЧО РОМАНТИКА: Повратник у Серију А тестира освајача Лиге Европе пред Суперкуп

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su proletos konačno doneli evropski trofej kući u Bergamo, gde je Atalanta  uspela da pobedi inače nepobedivu ekipu Bajera iz Leverkuzena, "boginja provincije" privodi kraju pripreme za novu sezobu u kojoj navijači ovog kluba, ali i nebrojeni neutralni ljubitelji fudbala, očekuje još veće domete za "nerazure sa Orobija".

Atalanta je u prelaznom roku do sada već odradila nekoliko poslova, a očekuje se da će biti još odlazaka i dolazaka. Duvan Zapata, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Torinu i definitivno je postao član "bikova". Za razliku od njega, Aleksej Mirančuk nije ostao u Torinu, ali se nije ni vratio na stadion "Atleti azuri d Italija" nego je produžio za SAD gde će nastupati za Atlantu junajted u MLS-u. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Za njih dvojicu Atalanta je dobila 23 miliona evra, plus deset miliona za napadača Nikola Kambijađija koji je prešao u Bolonju, dok je dodatnih 13 miliona inkasirano prelaskom Kaleba Okolija u Lester siti. Dobijeni novac iskorišćen je za otkup ugovora Šarla de Katelera koji je prethodnu sezonu bio u Atalanti na ozajmici iz Milana, kao i za kupovinu Bena Godfrija iz Evertona.

Nikolo Zaniolo je doveden na pozajmicu iz Galatasaraja, dok je izvršena zamena sa Kaljarijem osakle je stigao Ibrahim Kakari, dok je u drugom pravcu otišao Nadir Zortea.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Atalanta je za sada zadržala heroja iz Dablina Ademolu Lukmana, kao i Teuna Kopmajnersa, mada bi ovaj potonji uskoro mogao da pojača Juventus za 55 miliona evra. Poslednji izveštaji sa "čizme" govore da će ga uprava kluba pustiti, ali tek posle utakmice sa Real MAdridom, jer očigledno "boginja provincije" imbiciju da osvoji i ovaj trofej.

Atalanta je odigrala jednu prijateljsku utakmicu do sada, remi 2:2 sa AZ Alkmarom, a posle susreta sa Parmom imaće još jednu proveru pred Superkup, kada će se sastati sa novim bundesligašem Sent Paulijem.

Dok je Atalanta pokoravala Evropu, Parma je nekako ispod radara uspela da se vrati u Seriju A. 

Nakon što je izgubila od Lugana, narednog rivala Partizana uLigi Evrope, a zatim pobedila Antverpen u prva dva pripremna meča, Parma je odigrala dve prijateljske utakmice u Austriji i ostvarila polovičan uspeh - poraz od Hajdenhajma rezultatom 1:0 nakon pobede od 2:0 nad Galatasarajem četiri dana ranije.

Njihov najteži test do sada će doći na "Tardiniju" u nedelju, pre nego što se takmičarska akcija nastavi susretom u prvom kolu Kupa Italije protiv Palerma.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!