GATUZOVA RENESANSA U SPLITU: Legendarni Italijan je doveden da vrati titulu na "Poljud"

Novosti online

04. 08. 2024. u 11:10

FUDBALERI Hajduka iz Splita će pred punim tribinama "Poljuda" dočekati Slaven belupo u utkamici prvog kola HNL lige (21.00).

ГАТУЗОВА РЕНЕСАНСА У СПЛИТУ: Легендарни Италијан је доведен да врати титулу на Пољуд

Đenaro Gatuzo foto: EPA

Split predugo čeka na titulu, poslednju je osvojio davne 2005. godine i uprava kluba je odlučna u tome da prekine post hrvatskog velikana. Preko leta su napravljene velike promene u redovima "bilih", jedna od najvećih je ona na klupi, doveden je legenardni Đenaro Gatuzo i u klubu se nadaju da je bivši igrač Milana, odnosno šef struke "rosonera", Napolija, Valensija, Marselja... taj koji će ih vratiti u vrh hrvatskog fudbala.

Pored njega, napravljen je i veoma kvalitetan tim, Ivan Perišić je produžio ugovor, a kao najzvujčnije pojačanje doveden je sjajni vezista Ivan Rakitić, naravno ne sme se ni zaobraviti Marko Livaja koji već nekoliko godina dominira HNL ligom.

Da je Gatuzo dobro naštelovao svoje izabranike na pripremama videli smo na otvaranju takmičarskog dela sezone kada su u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona izbacili Toršavn (2:0).

Večeras će imati veliku podršku na "Poljudu" koji će verovatno biti pun do poslednjeg mesta i veliki su favoriti protiv Slavena belupa.

Što se tiče gostiju, on je prošle godine bio pretposlednji na tabeli, ali nije imao problema sa čuvanjem statusa prvoligaša zbog očajnog Rudeša za kojeg se znalo da ispada samo par kola posle starta prvenstva koje je završio sa devet sakupljenih bodova.

Belupo je imao promenljive pripreme, na šest utakmica ostvario je po dve pobede, remija i poraza.

Hajduk je večerašnjeg rivala savladao na sedam uazstopnih međusobnih duela i verujemo da će to učiniti i po osmi put.

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,92)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!