KO ĆE NA MEGDAN ZVEZDI? Pobednik ovog dvomeča igraće sa "crveno-belima" u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona

V.M.

07. 08. 2024. u 07:30

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Jagjelonja će na "Mijelski stadionu" u Bjalistoku ugostiti Bode Glimt (20.45).

КО ЋЕ НА МЕГДАН ЗВЕЗДИ? Победник овог двомеча играће са црвено-белима у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона

Foto Profimedia

Poljski šampion svakako da nije previše poznato ime u svetu fudbala, Jagjelonja je prošle sezone po prvi put osvojila titulu u domaćem prvenstvu, a zahvaljujući plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u najgorem slučaju obezbedili su igranje u Ligi konfernecija i ove godine će debitovati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, samo ostaje pitanje videti kog.

Domaćini su započeli avanturu u drugom kolu kvalifikacija, tamo su bili više nego ubedljivi protiv Panevežisa kojeg su savladali s 4:0 i 3:1, a pored toga su odlično započeli i odbranu titule.

Ekstraklasu su otvorili pobedom nad Puščom, a posle toga su bili bolji od Radomlja i Stal Mjeleca, tako da su nakon tri odigrana kola prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova na svom saldu.

Ono što je evidentno kod Jagjelonje je da se radi o dosta uigranoj ekipi, roster je ostao manje-viši isti u odnosu na prošli godinu i jedini bitan igrač koji je napustio klub je levi bek Vdovik koji je u transferu vrednom milion i po evra pojačao Bragu.

Sa druge strane, Bode je do pre par godina bio nepoznat tim na evropskoj sceni, ali osvajanjem tri titule prvaka Norveške i redovnim učešćem u grupnim i nokaut fazama evropskih takmičenja izgradio je solidnu reputaciju i sada pokušava da se po prvi put dokopa plasmana u Ligu šampiona.

Najbliži igranju u najelitnijem evropskom takmičenju bio je pre dve godine kada je dogurao do plej-of faze kvalifikacija, ali tada je posle produžetaka bolji od njega bio Dinamo iz Zagreba 

Popularna "žuta horda" dobro izgleda i ove sezone, domaće prvenstvo im je uveliko počelo i nakon 18 odigranih kola samouvereno drže prvu poziciju sa 40 osvojenih bodova, sedam više od drugoplasiranog Brana.

Što se tiče ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, takođe ih je započeo od drugog kola i u njemu je rutinski izbacio letonski RFS (4:0, 3:1).

Ono što vredi napomenuti je to da će večerašnji meč biti posebno zanimljiv Crvenoj zvezdi, pošto će pobednik ovog dvomeča sa njom igrati u plej-ofu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Jagjelonja i Bode Glimt su u dosadašnjem toku sezone pokazali da vole da igraju napadački fudbal i zbog toga verujemo da će biti golova na "Mijelski stadionu" u Bjalistoku.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

Košarkaška reprezentacija Srbije na nestvaran način plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu - gubila je sa 24 razlike od Australije, pa pobedila! Konačan rezultat, 95:90 i to posle produžetka, ne samo da je obezbedio "orlovima" dve prilike da osvoje medalju, već im je doneo i ogromnu dozu samopouzdanja pred polufinale, u kome u četvrtak igraju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

06. 08. 2024. u 16:42 >> 16:42

Komentari (0)

BOBIN I BRENIN KUM MEĐU 2.000 NAJBOGATIJIH: Ko je milioner sa TRIDESET PETORO dece poznat po humanosti