CRNOGORCI SU PRAVI HIT EVROPE: Mornar plovi kroz kvalifikacije i sanja grupnu fazu Lige konferencija

V.M.

07. 08. 2024. u 07:45

FUDBALERI Mornara iz Bara svoju sjajnu evropsku kampanju nastavljaju na gostovanju Pakšu koji će ih ugostiti u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija (19.00).

ЦРНОГОРЦИ СУ ПРАВИ ХИТ ЕВРОПЕ: Морнар плови кроз квалификације и сања групну фазу Лиге конференција

Foto: Profimedia

Mornar iz Bara je verovatno najveći hit evropskih kvalifikacija ove sezone, ekipa koja nije imala nikakvih uspeha u svojoj prošlosti na evropskoj sceni sada igra jako dobro i ostvarila je veoma impresivne pobede u prva dva kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvo im niko nije davao ozbiljnije šanse protiv Dinama iz Tbilisija koji su izbacili ukupnim rezultatom 3:2 (2:1, 1:1), dok su nakon toga napravili novi podvig protiv Radničkog iz Kragujevca.

U obračunu sa srpskim predstavnikom odigrali su veoma zanimljiv dvomeč, pun preokreta i neizvesnosti. 

Prvi susret pripao je Kragujevčanima (0:1), dok je u revanšu Mornar bio nadomak prolaska dalje, vodio je s 2:0 sve do samog kraja kada je u osmom minutu nadoknade drugog poluvremena primio gol.

Meč je otišao u produžetke, gde su mreže mirovale, pa se prešlo na penale u kojima su Crnogorci bili "mirnije glave" slavivši s 4:3 u seriji.

Na taj način Mornar je dogurao do trećeg kola kvalifikacija, a u njima ga očekuje težak zadatak jer će za rivala imati mađarskog vicešampiona, ekipu Pakša protiv koje mu bukmejkeri ne daju velike šanse, mada je to bio slučaj i u prva dva pretkola Lige konferencija.

Takođe, Pakš je ove sezone već pokazao da se ne nosi baš dobro sa ulogom favorita, jer je on evropsku avanturu započeo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je šokantno poražen od rumunskog drugoligaša Hunedoare, i to poprilično ubedljivo, ukupnim rezultatom 2:4.

Nakon toga, domaćini su se malo konsolidovali, izbacili su AEK iz Larnake u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konfernecija, a uz to su i dobro započeli mađarsko prvenstvo osvojivši četiri boda iz uvodna dva meča sa DMTK-om (1:1) i Ujpeštom kojeg su proteklog vikenda u veoma zanimljivom susretu savladali s 2:1, pogotkom Vindekera u 92. minutu utakmice.

Smatramo da je Pakš kvalitetniji tim od Mornara, smatramo da je došao kraj bajke crnogorskog tima i da će biti eliminisan u ovom dvomeču i tipujemo rutinsku pobedu Mađara na večerašnjem susretu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

Košarkaška reprezentacija Srbije na nestvaran način plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu - gubila je sa 24 razlike od Australije, pa pobedila! Konačan rezultat, 95:90 i to posle produžetka, ne samo da je obezbedio "orlovima" dve prilike da osvoje medalju, već im je doneo i ogromnu dozu samopouzdanja pred polufinale, u kome u četvrtak igraju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

06. 08. 2024. u 16:42 >> 16:42

Komentari (0)

SRBE ODUŠEVILA JEDNIM GESTOM: Ukrajinka prirodnom lepotom zaludela svet - prozvali je barbikom, a zbog nje svi gledali atletiku (FOTO)