REPRIZA FINALA LIGE ŠAMPIONA IZ 1971. GODINE: Ovi velikani nisu jaki kao nekada, ali sa ozbiljnim očekivanjima ulaze u novu sezonu

V.M.

08. 08. 2024. u 08:17

DERBI trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigraće Ajaks i Panatinaikos koji se u prvom susretu ovog veoma zanimljivog dvomeča sastaju na "Olimpijskom stadionu" u Atini večeras od 20 časova.

РЕПРИЗА ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА ИЗ 1971. ГОДИНЕ: Ови великани нису јаки као некада, али са озбиљним очекивањима улазе у нову сезону

FOTO: Profimedia

Nakon što dugo godina nije bio konkurent u grčkom fudbalu, Panatinaikos se u poslednjih par sezona vratio u sam vrh tabele Superlige i bio je ozbiljan konkurent za titulu u zadnje dve sezone.

Arhitekta tog uspona "zelenih" bio je srpski stručnjak Ivan Jovanović koji je odradio sjajan posao sa njima, ali je zbog slabih rezultata krajem 2023. godine smenjen, a zamenio ga je čuveni Fatih Terim koji je "trajao" samo do kraja sezone, tako da su ovu kampanju započeli sa novim trenerom.

Izbor je pao na nekadašnjeg selektora Urugvaja Dijega Alonsa, koji je već pokazao da se radi o veoma kvalitetnom treneru.

Pod njegovom palicom PAO je na startu takmičarskog dela sezone rutinski izbacio Botev iz Plovdiva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pobedivši ga sa 6:1 u dvomeču (2:1, 4:0).

Velikan iz Atine nije imao uspeha u Evropi u poslednjih par godina, prošle sezone ispao je iz plej-ofa za Ligu šampiona, a nije se proslavio ni u grupi gde je zauzeo poslednje mesto.

Sa druge strane, nakon košmarne sezone u kojoj je jedno vreme bio u zoni ispadanja, Ajaksu je cilj u novoj kampanji da se stabilizuje i pretenduje na trofeje.

Ovo će mu biti druga vezana godina izvan Lige šampiona, što nije karakterstično za ovaj tim, ali to možda i nije loša stvar za "kopljanike" koji imaju veliki broj mladih, talentovanih igrača i Liga Evrope bi bila idealna za njihovo razvijanje.

Ajaks je kvalifikacije za drugo najjače evropsko takmičenje započeo iz drugog kola, u njemu je igrao protiv Vojvodine protiv koje se mučio na prvom susretu (1:0), ali je zatim u revanšu pokazao da se radi o daleko kvalitenijoj ekipi i ubedljivo slavio sa 3:1.

Kao što je slučaj sa Panatinaikosom, gosti su takođe kampanju započeli sa novim trenerom, uprava se opredelila za mladog stručnjaka i kraj aut linije ih predvodi Frančesko Farioli.

Ono što je zanimljivo u vezi sa večreašnjim susretom je to da je ovo repriza finala Lige šampiona (tadašnjeg Kupa šampiona) iz 1971. godine u kojem ja na "Vembliju" Ajaks savladao Panatinaikos (2:0), osvojivši svoju prvu od tri vezane titule evropskog šampiona.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!