TADIĆ, DŽEKO I "GOSPODIN POSEBNI" VODE FENER U LIGU ŠAMPIONA: Turski vicešampion nije odigrao nerešeno u Evropi već 24 utakmice

O. M.

06. 08. 2024. u 09:05

JEDAN od derbija 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se u Lilu između domaćeg istoimenog tima i Fenerbahčea.

ТАДИЋ, ЏЕКО И ГОСПОДИН ПОСЕБНИ ВОДЕ ФЕНЕР У ЛИГУ ШАМПИОНА: Турски вицешампион није одиграо нерешено у Европи већ 24 утакмице

Foto: Profimedia

Fenerbahče ima velike ambicije ove sezone. Imenovanje Žozea Murinja za trenera je najbolji dokaz za to. Turski tim nije igrao u grupnoj fazi Lige šampiona od 2008. godine.

Fener je prošle sezone stigao do četvrtfinala Lige konferencija, gde je eliminisan od strane potonjeg osvajača Olimpijakosa. Ostvarili su 12 pobeda u 16 ​​utakmica.

Čak 13 od poslednjih 18 evropskih mečeva završeno je sa više od 2,5 gola. Fenerbahče nije igrao nerešeno u Evropi u poslednja 24 meča, od remija sa Renom u grupnoj fazi Lige Evrope pre dve godine.

U poslednjim pokušajima, turski tim je uvek bivao eliminisan u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a poslednji put je u plej-of stigao 2013. godine kada ih je eliminisao Arsenal.

Do Lila su došli preko Lugana, narednog protivnika našeg partizana u pohodu na ligu Evrope. Prva utakmica donela je mnogo uzbuđenja i pravu goleadu, a završena je pobedom turskog vicešampiona od 4:3. Blistao je Edin Džeko sa het-trikom, dok je četvrti gol za "crno-žute" postigao Kadioglu, nekoliko minuta nakon što je na terenu zamenio našeg Dušana Tadića.

U revanšu su Švajcarci rano poveli sa 1:0 i anulirali zaostata kiz prvog susreta. Domaćin se dosta mučio, ceo sat im je trebalo da izjednače, a opet je strelac bio Edin Džeko. Drugi gol kojim je potvrđen prolaz, doneo je u zaustavnom vremenu Poljak Šimanski, na asistenciju Tadića.

Lil je prošle sezone završio na četvrtom mestu u francuskoj ligi i obezbedio učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put posle tri godine igraju u ovom takmičenju.

Pre tri godine, kao šampioni Francuske, plasirali su se u grupnu fazu gde su završili na prvom mestu da bi kasnije ispali u osmini finala. Prošle sezone su igrali u Ligi konferencija, gde su stigli do četvrtfinala.

U prethodnih pet sezona Lil je igrao četiri puta u Evropi i svaki put je stigao do grupne faze, dva puta u Ligi šampiona, jednom u Ligi Evrope i jednom u Konferencijskoj ligi. Beleže dobre rezultate na domaćem terenu i neporaženi su u poslednjih šest utakmica u Evropi, dok u poslednjih 14 imaju samo dva poraza.

U poslednjih 12 evropskih mečeva pretrpeli su samo jedan poraz, ali s obzirom na to da su igrali u Konferencijskoj ligi, rivali su bili znatno slabiji. Sedam od tih 12 utakmica je došlo "GG".

Za Lil će ovo biti prva takmičarska utakmica u sezoni, a u pripremnom periosu odigrali su šest utakmica. Zabeležili su tri pobede, dve neodlučene i jedan poraz, od Volfsburga.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu