TEŽAK ZADATAK ZA PARTIZAN: Rival "crno-belih" u kvalifikacijama za Ligu Evrope igra sjajan fudbal na početku sezone

V.M.

08. 08. 2024. u 07:30

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Partizana će ugostiti Lugano (21.00).

ТЕЖАК ЗАДАТАК ЗА ПАРТИЗАН: Ривал црно-белих у квалификацијама за Лигу Европе игра сјајан фудбал на почетку сезоне

FOTO: M. Vukadinović

Oba ova tima su evropsku avanturu započela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, međutim, tamo su doživeli očekivane poraze od Dinama iz Kijeva, odnosno Fenerbahčea, tako da su bili prinuđeni da se "spuste" u Ligu Evrope.

Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević više je puta napominjao kako njegovi izabranici nisu na dobrom fizičkom nivou i kako nisu dovoljno uigrani, a pravi primer toga videli smo protiv Dinama iz Kijeva.

Iako je poveo na prvom susretu pogotkom Mateusa Saldanje, Partizan je u potpunosti nadigran u preostalih 160 minuta dvomeča sa ukrajinskim viceprvakom koji ga je dva puta više nego ubedljivo savladao, prvo sa 6:2, a zatim i 3:0 u Beogradu.

Ti porazi su zaboleli domaćina kojem su te utakmice bile prve u kvalifikacijama za Ligu šampiona nakon sedam dugih godina, ali očigledno je da nisu dovoljno kvalitetni kako bi zaigrali u najjačem fudbalskom takmičenju na svetu.

Pored toga, Partizan je imao odličan start domaćeg prvenstva i nakon tri odigrana kola drži prvo mesto na tabeli kao jedina ekipa sa maksimalnih devet osvojenih bodova.

Crvena zvezda je "kiksnula" u drugom kolu protiv Lučana (2:2), a "parni valjak" je to iskoristio i za sada je redom bio bolji od Napretka, Jedinstva i najskorije Železničara iz Pančeva.

Ono što predstavlja problem Partizanu je situacija sa Mateusom Saldanjom, sjajni Brazilac je trebao biti prodat nakon dvomeča sa Dinamom, očekivala se fina "naplata" od njegovog transfera, ali ponude za Saldanju manjkaju, po pisanjima medija delovalo je da je blizu transfera u Al Džaziru, ali ona je juče dovela drugog centafora i sada deluje da od toga nema ništa.

Deluje da ga Stanojević neće koristiti, pošto je u Superligi prednost uglavnom imao Đorđe Jovanović i biće zanimljivo videti da li će se Saldanja večeras naći na terenu,

Sa druge strane, Lugano je nesretno "naleteo" na Fenerbahče u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona, ali pružio je veliki otpor četi Žozea Morinja i na kraju je jedva poražen ukupnim rezultatom 4:6.

Na tim mečevima videli smo da je švajcarski predstavnik odlična ekipa koja voli da drži loptu u nogama i da diktira tempo igre, a potvrdu toga dobili smo u ondašnjoj Superligi gde Lugano nakon tri odigrana kola drži prvo mesto na tabeli sa maksimalnih devet bodova na svom saldu.

Večeras očekujemo zanimljivu utakmicu, smatramo da je "fiks" teško gađati i opredelili smo se za golove koji su redovna pojava na utakmicama ovih rivala na startu sezone.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI MILORAD ČAVIĆ?! Majkl Felps: Sva olimpijska zlata u Pekingu sam osvajao protiv dopingovanih!