SLAVIJA ŽELI HET-TRIK: Rojal je dobro počeo sezonu u Belgiji

O. M.

07. 08. 2024. u 08:41

SLAVIJA iz Praga dočekuje Rojal Union u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

СЛАВИЈА ЖЕЛИ ХЕТ-ТРИК: Ројал је добро почео сезону у Белгији

Foto Profimedia

Praška Slavija je prvi put posle tri godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Poslednji put su igrali 2021. godine i tada su eliminisani u 3. kolu kvalifikacija od mađarskog Ferencvaroša ukupnim rezultatom 2:1.

Prethodne dve sezone igrali su u Ligi Evrope i Ligi Konferencija i oba puta su se plasirali u grupnu fazu. Od 2017. godine redovno igraju u grupnim fazama evropskih takmičenja, a poslednja sezona u kojoj im to nije uspelo bila je 2016/17.

Slavija je u prethodne dve sezone odigrala 24 utakmice u Evropi i zabeležila 13 pobeda i sedam poraza. Sedam od 12 utakmica prošle sezone završeno je sa više od 2,5 gola. Na domaćem terenu, Slavija ima samo tri poraza u poslednje tri sezone (po jedan u svakoj sezoni) u Evropi i 14 pobeda.

"Crveno-beli" su solidno počeli sezonu u domaćem prvenstvu. pole tri kola imaju dve pobede i jednu nerešenu, bez primljenog gola. Ipak, čak ni takav start nije dovoljno dobar za prvo mesto jer najveći rival Sparta ima sve tri pobede na početku sezone.

Rojal Union igra treću uzastopnu sezonu u Evropi. Prošle godine su se plasirali u osminu finala Lige Konferencija, a prethodne sezone plasirali se u četvrtfinale Lige Evrope.

U Ligi šampiona su pre dve sezone eliminisani u 3. kolu kvalifikacija od škotskog Rendžersa. Rojal je u prethodne dve sezone odigrao 24 evropske utakmice i zabeležio 12 pobeda i šest poraza; 13 utakmica završeno je sa više od 2,5 gola, a 11 sa BTTS.

Šest od poslednjih osam utakmica završeno je sa više od 2,5 gola. Imaju dve uzastopne pobede u gostima protiv Ajntrahta i Fenerbahčea, a sedam od poslednjih 10 gostovanja u Evropi završilo je sa manje od 2,5 gola.

Rojal je dobro počeo sezonu u Belgiji. Prvo su osvojili Superkup Belgije pobedom protiv šampiona Briža, a zatim su uzeli četiri boda iz prva dva kola. Tako da su trenutno tri utakmice bez poraza od početka sezone.

Računajući i završnicu prethodne sezone, ta serija traje deset utakmica a ako se doda i šest pripremnih, onda je ukupna brojka 16 utakmcia bez poraza, koja traje od onog užasnog za njih aprila u kojemu su izgubili četiri uzatopne utakmice plej-ofa što ih je koštalo titule. Samo jedan bod iz te četiri utakmcie bio bi im dovoljan da posle 90 godina osvoje naslov prvaka Belgije.

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,98)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

KLADIONIČARSKE PRIČE: Na Olimpijadi već neplanirane situacije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

Košarkaška reprezentacija Srbije na nestvaran način plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu - gubila je sa 24 razlike od Australije, pa pobedila! Konačan rezultat, 95:90 i to posle produžetka, ne samo da je obezbedio "orlovima" dve prilike da osvoje medalju, već im je doneo i ogromnu dozu samopouzdanja pred polufinale, u kome u četvrtak igraju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

06. 08. 2024. u 16:42 >> 16:42

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza