LISABONSKI "LAVOVI" ZAPOČINJU ODBRANU TITULE: Četa Rubena Amorima je večerašnjeg rivala rutinski savladala prošle sezone

V.M.

09. 08. 2024. u 07:20

FUDBALERI Sportinga odbranu titule započinju protiv Rio Avea koji će dočekati na "Žoze Alveladeu" u utakmici prvog kola portugalske Primeira lige (21.00).

ЛИСАБОНСКИ ЛАВОВИ ЗАПОЧИЊУ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Чета Рубена Аморима је вечерашњег ривала рутински савладала прошле сезоне

Foto Profimedia

Domaćin je prošle godine osvojio titulu sa 90 sakupljenih bodova, dok su gosti takmičenje završili u donjem delu tabele, a kako ni jedni ni drugi nisu previše menjali tim preko leta, jasno je da je Sporting veliki favorit na večerašnjem susretu.

"Zeleno-beli" su prošle sezone imali svoj najbolji nastup ikada u Primeira ligi jer su sakupili više nego impresivnih 90 bodova što je rekord za broj osvojenih bodova u jednoj sezoni u istoriji lisabonskog velikana.

Najzaslužniji za to je naravno sjajni šef struke Ruben Amorim, koji je preko leta bio na meti Liverpula i Vest hema, ali na veliku radost Sportinga nije promenio sredinu i petu sezonu zaredom predvodiće "lavove" kraj aut-linije.

Od kada je supertalentovani menadžer seo na klupu, Sporting je osvojio dve titule, što je posebno impresivno s obzirom na to da je pre toga bio šampion samo jedanput u 21. veku.

Ono što je takođe bitno je da "zeleno-beli" dres i dalje nosi Viktor Đekereš. Sjajni švedski centarfor je prosto "eksplodirao" prošle sezone postigavši 43 gola i podelivši 15 asistencija u svim takmičenjima i mislilo se da će sigurno neki evropski velikan "zagristi" za njega, ali do toga nije došlo, sigurno na radost Rubena Amorima sa kojim Đekereš ima veliku povezanost i nekoliko puta je isticao da je on glavni razlog za njegov dolazak u Sporting.

Ostatak tima ostao je manje više isti, klub su napustili veterani Koates i Adan, a kao zamene dovedeni su im talentovani Zeno Debast i srpski čuvar mreže Vladan Kovačević.

Nakon solidno odrađenih priprema, Sporting je doživeo razočaravajući poraz od Porta u finalu Superkupa, ne zbog toga što je kvalitetniji tim od "zmajeva", već zbog toga što je prosuo prednost od 3:0 koju je imao posle 25 minuta igre i na kraju je posle produžetaka poražen s rezultatom 3:4.

Sa druge strane, Rio Ave će treću sezonu zaredom nastupati u Primeira ligi, poslednje dve je bez većih problema izbegavao opstanak u eliti, a to će mu biti cilj i ove godine.

Reč je o dosta organizovanoj ekipi koju dugo vodi trener Luis Frer i igra gostiju bazira se na jakoj odbrani koja je prošle godine bila među boljima u ligi.

Što se tiče transfera, bilo je nekoliko promena u sastavu, a najveće pojačanje trebao bi biti Ole Polman koji je Borusiji iz Dortmunda plaćen nešto više od milion i po evra.

Sporting je prošle sezone savladao Rio Avea (2:0) na "Žoze Alvaldeu", nešto slično očekujemo i večeras, te tipujemo da će lavovi u pobedničkom stilu započeti odbranu titule.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,53)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!