PLEJ-OF JE RAK-RANA APOELA: Slovan pet godina pokušava da se domogne Lige šampiona

O. M.

07. 08. 2024. u 09:03

U prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona Slovan će u Bratislavi dočekati kiparski APOEL.

ПЛЕЈ-ОФ ЈЕ РАК-РАНА АПОЕЛА: Слован пет година покушава да се домогне Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Ovo je šesta sezona zaredom kako Slovan iz Bratislave pokušava da se domogne grupne faze Lige šampiona. U prethodnih pet sezona to im nije pošlo za rukom. Dva puta su eliminisani u prvom kolu, dva puta u drugom, a jednom su stigli do trećeg kola kvalifikacija.

To treće kolo je bilo prošle sezone, a sada su ga ponovili. U prethodne tri sezone Slovan je svake godine imao jesen u Evropi, a sva tri puta u Ligi konferencija. Oni su neporaženi na startu ove sezone, sa šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

U prethodnim kolima eliminisali su Strugu i Celje i sa dve pobede počeli novu sezonu u slovačkoj ligi. Četiri utakmice su došle "oba tima daju gol" i četiri sa više od 2,5 gola. U prethodne tri sezone Slovan je ostvario samo jednu pobedu na domaćem terenu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

APOEL, kiparski klub koji je otišao najdalje u evrokupovima, kada je 2012. godine stigao do četvrtfinala Lige šampiona, predvođen srpskim trenerom Ivanom Jovanovićem, nije imao jesen u Evropi pet godina. Prethodna četiri pokušaja u Evropi završavali su u avgustu. Ove sezone zagarantovano im je mesto bar u Ligi konferencija, ali ambicije su veće.

Obično nemaju problema u prva tri kola kvalifikacija, u poslednjih pet godina imaju 13 pobeda u 17 utakmica u prva tri kola i samo jedan poraz. U isto vreme izgubili su svih pet dvomeča u plej-ofu, od Ajaksa, Libereca, Jurgordena i Genta glatko, a od Astane posle penala.

Pobednik ovog meča u plej-ofu se sastaje sa boljim iz dvomeča Midtjiland - Ferencvarš. Danci imaju dva gola prednosti iz prvog meča.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!

Košarkaška reprezentacija Srbije na nestvaran način plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu - gubila je sa 24 razlike od Australije, pa pobedila! Konačan rezultat, 95:90 i to posle produžetka, ne samo da je obezbedio "orlovima" dve prilike da osvoje medalju, već im je doneo i ogromnu dozu samopouzdanja pred polufinale, u kome u četvrtak igraju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

06. 08. 2024. u 16:42 >> 16:42

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!