BIĆE GOLOVA: Večeras počinje jedna od najzanimljivijih fudbalskih liga na svetu

V.M.

09. 08. 2024. u 09:20

PRVI meč nove sezone u holandskoj Erediviziji odigraće Groningen i NAK Breda koji se sastaju na "Euroborgu" od 21.00.

БИЋЕ ГОЛОВА: Вечерас почиње једна од најзанимљивијих фудбалских лига на свету

Foto: Profimedia

Nakon što su pretprošle sezone ispali iz elite, fudbaleri Groningena su se ekspresno vratili u nju, iako su imali dosta slab start prvenstva jer su izgubili čak šest od uvodnih 14 utakmica, ali nakon toga su zaigrali sjajan fudbal.

U naredna 24 meča doživeli su samo jedan poraz, znatno su podigli nivo igre i zauzeli drugo mesto, što im je bilo dovoljno za direktnu promociju i povratak u Erediviziju.

Najbitniji meč odigrali su u poslednjem kolu, kada su direktnog rivala u borbi za drugo mesto, Rodu, savladali sa 2:0 i zbog toga su se izjednačili po broju osvojenih bodova sa njom i pretekli je zbog bolje gol-razlike.

Domaćini su tu formu preneli i na pripremni period, odigrali su čak sedam prijateljskih utakmica i na njima su upisali šest pobeda uz jedan remi, tako da u odličnom ritmu dočekuju takmičarski deo sezone.

Rival će im biti ekipa koja je takođe prošle godine bila u nižem rangu holandskog fudbala, NAK Bredom koja je na još dramatičniji način, preko plej-ofa pronašla svoje mesto u eliti.

NAK se nakon dugih pet godina vraća u Erediviziju iz koje je ispao u sezoni 2018/19, a nakon četiri neuspela pokušaja da se preko plej-ofa dokopaju promocije, konačno im je to pošlo za rukom prošle sezone, ali drama nije izostala.

Prvo je sam plasman u doigravanje Breda ostvarila zbog gol-razlike pošto je bila izjednačena po broju osvojenih poena sa Mastrihtom.

Nakon toga jako je otvorila plej-of, pobedama u dvomečima sa Rodom (5:0, 3:1) i Emenom (1:1, 3:0), da bi finale otvorili trijumfom od 6:2 nad Ekselsiorom.

Ipak, u revanšu se nakon 50 odigranih minuta ta razlika "istopila" kada je Ekselsior poveo s 4:0 pogotkom Troja Perota, međutim, nakon toga je Starting u 58. minutu ponovo doneo prednost Bredi u dvomeču koja nije ispuštana do samog kraja.

Kao što je najavio sredinom prošle sezone, šef struke Žan Pol van Gastel je napustio kormilo, a kao zamena doveden mu je Karl Hefkens pod čijom palicom je NAK na osam prijateljskih mečeva upisao samo jednu pobedu.

Prošle sezone ovi timovi su igrali veoma zanimljive mečeve, na prvom je NAK slavio s rezultatom 3:2, dok je u drugom delu sezone na "Euroborgu" bilo 1:1.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+3+ (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!