"PONOS KRAJINE" GRABI KA ISTORIJI: Islanđani su prošle sezone bili hit u evrokupovima

O. M.

08. 08. 2024. u 08:59

KI Klaksvik se sastaje sa banjalučkim Borcem, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova na stadionu u Toršavnu.

ПОНОС КРАЈИНЕ ГРАБИ КА ИСТОРИЈИ: Исланђани су прошле сезоне били хит у еврокуповима

FOTO: FK Borac Banjaluka

Obe ekipe su se našle u ovom takmičenju nakon što su eliminisane u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Crveno-plavi" već nekoliko poslednjih sezona dobijaju prejake protivnike u Evropi, a razog za to je veoma loš koeficijent koji ima Bosna i Hercegovina. Tako je bilo i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kada su izvukli grčkog šampiona PAOK.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, izabranici Mladena Žižovića nisu se predali. Pružili su dostojan otpor u obe utakmice, pa iako su izgubil 3:2 u Solunu i 1:0 u Banjaluci, nisu se obrukali protiv prošlosezonskih četvrtfinalista Lige konferencija, što im može uliti dodatno samopouzdanje.

Banjalučani nikada od uvođenja kvalifikacija nisu igrali u glavnoj fazi nekog od evropskih kupova, tako da su im dva učešća u Kupu pobednika kupova, iz 1976. i iz 1988. godine najveći uspesi, ako se ne računa osvajanje Mitropa kupa, nekada popularnog takmičenja koje nije bilo pod okriljem UEFA.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine još nije počela, a Borac je osim dvomeča sa Paokom imao onaj sa albanskom Egnatijom u prvom kolu. Prethodno, odigrali su tri pripremne utakmice u kojima su ostali neporaženi - odigrali su 2:2 sa slovenačkim šampionom Seljem, dok su ostvarili dve pobede protiv rumunskih timova, Arada i Hunjedoare.

Iako je Klaksvik ispao od Malmea u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošlog meseca, za utehu im je što su pobedili švedskog giganta u revanšu, čime su pokazali da im je ostalo nešto od prošlosezonske magije kada su senzacionalno stigli do grupne faze Lige konferencija, a malo sreće im je nedostajalo u plej-ofu protiv Šerifa da uđu i u Ligu Evrope.

U Ligi konferencija osvojili su poslednje mesto u konkurenciji Lila, Slovana iz Bratislave i ljubljanske Olimpije. Ipak, prošle godine u ovo vreme malo je ljudi van Farskih Ostrva znalo za Klaksvik, ali sada je priča potpuno drugačija. 

U prvenstvu Farskih Ostrva KI trenutno zaostaje devet bodova za liderom Vikingurom, sa 13 pobeda iz 17 ligaških utakmica, dok su četiri utakmice izgubili.

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!