"STARA DAMA" PREKO MARIBORA DO BETISA: Vojvodina se nije obrukala protiv bivšeg šampiona Evrope

O. M.

08. 08. 2024. u 09:56

Fudbaleri novosadske „stare dame“ gostuju u četvrtak od 20.15 na stadionu „Ljudski vrt“ u Marboru, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

СТАРА ДАМА ПРЕКО МАРИБОРА ДО БЕТИСА: Војводина се није обрукала против бившег шампиона Европе

Foto: FK Vojvodina

U ekipi koja je otputovala u Maribor nema povređenog Alekse Vukanovića, ali je u timu Slobodan Medojević, koji se nedavno vratio u Vojvodinu.

Vukanović je povredio ligamente kolena u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ajaksa i neće biti na raspolaganju treneru Bandoviću nekoliko nedelja.

Novosadski "crveno-beli" su izgubili obe utakmice od Ajaksa, ali se nisu obrukali protiv nekadašnjeg četverostrukog šampiona Evrope.

Ipak, Vojvodina je i posle tog dvomeča nastavila sa negativnom serijom, jer je poražena i u derbiju trećeg kola Superlige protiv Čukaričkog. U toj utakmici bilo je 3:1 za "brđane" koji su iskoristili sve prilike, odnosno iz tri udarca u okvir gola postitgl isu tri gola. Vojvodina je imala i više prilika i veći posed lopte, ali su napadači i golman Carević imali loš dan, što je na kraju koštalu "staru novosadsku damu" rezultatski ubedljivog poraza.

Na toj utakmici u protokolu je bio i povratnik Slobodan Medojević, ali nije ulazio u igru. Bivši kapiten "lala" registrovan je i za Ligu konferencija, pa je moguće da u "Ljudskom vrtu" upiše drugi debi u "crveno-belom" dresu.

Medojević je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije koji je karijeru i započeo u Vojvodini a onda je celu deceniju gradio u nemačkoj, gde je nastupao za Volfsburg s kojim je osvojio i jedan Kup Nemačke, kao i za Ajntraht, dok je dve sezone proveo i u Cvajti igrajući za Darmštat. 

Vojvodina je u prvom kolu šampionata Srbije rutinski savladala novog superligaša Tekstilac iz Odžaka. Bilo je 3:1 na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci, a domaćin je počasni pogodak postigao u nadoknadi vremena.

Usledio je dvomeč sa Ajaksom u kome je Vojvodina izgubila oba puta, ali se nije obrukala. "Kopljanici" su daleko kvalitetniji sastav od "stare dame srpskog fudbala", ali su morali da se pomuče da to i dokažu, naročito u prvoj utakmici u Amsterdamu, gde je Voša odolevala do pred sam kraj i na kraju izgubila sa 1:0. U revanšu, na "TSC areni" u Bačkoj Topoli bilo je 3:1.

Maribor je u Ligu konferencija kao Vojvodina stigao iz Lige Evrope, ali je za razliku od našeg predstavnika već odigrao jednu rundu kvalifikacija i u najslabijem od tri evropska kupa. U prvom kolu lige Evrope ispao je od bugarskog Boteva, bilo je 2:1 i 2:2, da bi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisao rumunsku Univerzitateu iz Krajove (2:0 i 2:3).

Revanš je na programu 15. avgusta u Bačkoj Topoli. pobednik ovog dvomeča imaće težak posao u plej-ofu gde ga čeka Betis

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,82)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!