"KONJUŠARI" I "ORLOVI" SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: Obe ekipe su dobro počele sezonu

O. M.

06. 08. 2024. u 13:13

KARABAG dočekuje Ludogorec u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

КОЊУШАРИ И ОРЛОВИ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Обе екипе су добро почеле сезону

Foto: Profimedia

Azeri su savladali Linkoln Red Imps da bi se plasirali u treće kolo, dok su njihovi gosti već prošli kroz dva nokaut takmičenja.

Karabag je prošle sezone osvojio svoju desetu domaću titulu u 11 godina, njihov jedini neuspeh da zauzme prvo mesto u tom periodu desio se u sezoni 2020/21.

Kao rezultat toga, klub iz Bakua je ušao u proces kvalifikacija za Ligu šampiona u fazi drugog kola, pobedama od 5:0 i 2:0 protiv gibraltarskog Linkoln Red Impsa.

Brazilski napadač Žuninjo je u revanšu postigao het-trik za ekipu legendarnog Gurbana Gurbanova.

Karabag je razvio snažan pedigre u UEFA takmičenju otkako je Gurbanov preuzeo kontrolu 2008. godine, a prošlogodišnju avanturu u Ligi Evrope završili su nesrećnom eliminacijom od Bajera iz Leverkuzena u osmini finala. Dva gola Patrika Šika u nadoknadi vremena izbacila su ih tom prilikom, ali sada imaju planove za plasman u proširenu grupnu fazu Lige šampiona, koja bi garantovala najmanje osam mečeva.

Dok je Karabag započeo odbranu titule pobedom nad Araz-Nadživanom sa 4:1 prošle nedelje, njihovi protivnici u trećem kolu zabeležili su dve pobede u prva dva kola bugarskog šampionata - pobedili su CSKA iz Sofije sa 1:0 pre nego što su probili Ardu deklasirali sa 5:1.

Ludogorec je već imao dva testa u Ligi šampiona gde je izbacio dva Dinama, Batumi u prvom kolu i Minsk u drugom.

"Orlovi" su jedan od retkih klubova čija domaća dominacija premašuje Karabag, pošto su osvojili svoju 13. uzastopnu titulu bugarske Prve lige u sezoni 2023/24.

Takođe imaju dobar nedavni rekord u Evropi plasirali su se u grupnu fazu UEFA takmičenja u svakoj od poslednjih osam sezona, mada se od 2016. godine nisu  kvalifikovali za Ligu šampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)