TADIĆ IMA MORINJOVO POVERENJE: Pomenuti duo je spreman da vrati titulu u "plavo-žuti" deo Istanbula

V.M.

10. 08. 2024. u 07:20

FENERBAHČE pohod na titulu koju je poslednji put osvojio u sezoni 2013/14 započinje protiv Adane Demirspor koju će večeras dočekati na "Šukru Saračoglu" stadionu od 20.45.

ТАДИЋ ИМА МОРИЊОВО ПОВЕРЕЊЕ: Поменути дуо је спреман да врати титулу у плаво-жути део Истанбула

Foto: Profimedia

Pošto su prošle godine ostali bez i jednog trofeja, u upravi Fenerbahčea su se odlučili na velike promene, a svakako najveće pojačanje preko leta za ovaj klub bilo je dovođenje Žozea Morinja.

Gde god bili na svetu, kada se spomene ime Žoze Morinjo, neko će znati o kome govorite. Možda i najpoznatiji fudbalski trener u poslednjih 20 godina se nakon "šarenog" mandata u Romi odlučio za novu avanturu i od ove sezone će predvoditi Fenerbahče.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

O njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da je trenutni predsednik kluba Ali Koč dobio izbore obećavši da će dovesti "Gospodina Posebnog" na klupu, što je i ispunio na oduševljenje navijača.

Prepune tribine "Šukru Saračoglu" stadiona, koji prima oko 45.000 gledalaca, dočekale su predstavljanje portugalskog stručnjaka, koji je u svom stilu dominirao najavivši velike stvari sa Fenerbahčeom, što je izazvalo "erupciju" oduševljenja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Morinjo je svojevremeno rekao da gde god da ode na svetu, na bilo koji kontinent ili bilo koju državu, imaće svoje fanove i to se ponovo ispostavilo istinitim u Turskoj.

Naravno, kada dođe legendardni stručnjak u klub, znate da slede velika ulaganja i Fener je već doveo kapitalna pojačanja u vidu Alena Sen-Maksimana, odnosno Jusufa En Nesirija, doskorašnjeg centafor Sevilje koji je u dresu "rohiblankosa" 196 utakmica postigao 73 gola.

Na terenu je počelo solidno za "kanarince", u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su pobedili Lugano (4;3, 2:1), dok su pre par dana izgubili od Lila u prvoj utakmici trećeg kola kvalfikacija, ali samo sa 1:2 u gostima, rezultat koji i te kako mogu preokretnti pred punim tribinama "Šukru Saračolgu stadiona".

Ono što vredi napomenuti je to da ulogu standardnog prvotimca ima naš Dušan Tadić, igrač sa najviše nastupa u istoriji naše reprezentacija ima puno povrenje Morinja koji je poznat po tome da voli igrače sa ovih prostora i Tadić mu se odužio sa dve asistencije na pomenuta tri meča.

Pored plasmana u Ligu šampiona, glavni cilj ove ekipe je povratak na tron turskog prvenstva, Fener je poslednju titulu osvojio davne 2013/14 i jasno je da previše dugo čeka na trofej u prvenstvu, a ako neko može da mu ga donese to je onda "gospodin posebni".

Na startu istog Feneru će rival biti Adana Demirspor, koji novu kampanju počinju pod novim stručnjakom Majklom Valkanisom koji je pre mesec dana preuzeo ekipu.

U redovima gostiju nije bilo bitnijih odlazaka, dovedeno je par novih solidnih igrača i cilj ekipe je povratak u gornji deo tabele pošto su prošle sezone zauzeli razočaravajuće 12. mesto

Morinjo možda odluči da rotira par igrača zbog meča sa Lilom koji je na programu naredne nedelje, ali Galata je prvenstvo otvorila pobedom i Fener to takođe mora učiniti.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)