ŠAMPION DOČEKUJE REDOVNU MUŠTERIJU: "Filipsovci" su današnjeg rivala savladali na poslednjih devet međusobnih duela

V.M.

10. 08. 2024. u 08:00

PSV na svom "Filips stadionu" započinje odbranu titule protiv Valvajka koji dolazi u Ajndhoven na utakmicu prvog kola Eredivizije (21.00).

ШАМПИОН ДОЧЕКУЈЕ РЕДОВНУ МУШТЕРИЈУ: Филипсовци су данашњег ривала савладали на последњих девет међусобних дуела

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Ovo će biti obračun ekipa sa poptuno različitim ambicijama pošto će domaćini biti orni da obrane ton, dok će se gosti zadovoljiti osptankom koji su jedva izborili prošle sezone.

PSV je prošle sezone dominirao holandskim fudbalom, više od pola sezone nije znao za poraz i na kraju se zasluženo okitio trofejem osvajača Eredivizije sa sedam poena prednosti u odnosu na Fejenord.

Do prvog mesta ih je nosio neprikosnoveni napad koji je postigao čak 111 golova, a ne treba zaboraviti ni stamenu odbranu koja je primila samo 21 pogodak, što dovoljno govori o dominaciji "filipsovca".

Prošle sezone PSV je na startu prvenstva vezao 17 pobeda i previše je očekivati od njega da to ponovo učini, ali nekoliko uzastopnih trijumfa bili bi pravi način da se započne odbrana titule u Erediviziji.

Da će u pobedničkom stilu otvoriti prvenstvo nazire se po tradiciji međusobnih duela, pošto je domaćin večerašnjeg rivala savladao na devet uzastopnih utakmica.

Ipak, za razliku od prošle sezone koju je otvorio osvajanjem Superkupa, to ove nije bio slučaj i PSV je u borbi za "Johan Krojf trofej" poražen posle jedanaesteraca od strane Fejenorda sa kojim je odigrao veoma "lud" meč koji je u regularnom delu završen rezultatom 4:4.

Što se tiče Valvajka, on je poslednjih pet sezone član elite, ali nikako da se ustali i ostvari dobre rezultate u kontinuiteteu, već svake godine varira i igra izuzetno promenljivo.

Prošle sezone gosti su jedva izbegli relegaciju, osvojili su isto poena kao i Ekselsior koji je sada član drugog razreda holandskog fudbala, ali zbog bolje gol-razlike izbegli su plej-aut i automatski opstali u eliti.

Moraće znatno da podignu nivo igre kako se ponovo ne bi našli u opasnoj zoni, ali nisu imali sreće na žrebu jer gostuju neprikosvnovenom PSV-u u prvom kolu i očekivani poraz ih ne bi trebao deprimirati.

Kvalitet je debelo na strani "filipsovaca" koji su znatno bolja ekipa od Valvajka i verujemo da će to pokazati na "Filips stadionu" u Ajndohovenu.


KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: PSV - Vajlvajk 1&3-6 (kvota 1,62)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)