TRADICIJA KAŽE DA ĆE DOMAĆIN SLAVITI: Na duelima ovih timova prošle sezone slavio je onaj ko je igrao pred svojim navijačima

V.M.

11. 08. 2024. u 10:20

U okviru prvog kola Čemšionšipa fudbaleri Šefild venzdeja će na "Hilsborou" ugostiti ekipu Plimut argajla (17.00).

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ ДА ЋЕ ДОМАЋИН СЛАВИТИ: На дуелима ових тимова прошле сезоне славио је онај ко је играо пред својим навијачима

FOTO: Profimedia

Ovo će biti obračun timova koji su prošle godine jedva obezbedili opstanak u eliti, učinivši to u poslednjem kolu i nadaju se da će ove godine to dosta lakše uraditi, a možda i napraviti iskorak ka sredini tabele.

To je pogotovo slučaj sa Šefild venzdejom koji je veoma zadovoljan radom svog trenera Danija Rola koji je napravio malo čuda obezbedivši ostanak "sovama" prošle sezone i nadaju se da će da nastaviti da radi sjajan posao kraj aut linije.

Za razliku od većine ekipa u Čempionšipu, domaćini su imali veoma jake protivnike na pripremama, pa su zbog toga ostvarili samo jednu pobedu na četiri prijateljske utakmice, mada vredi napomenuti da su remizirali sa dosta jačim ekipama poput Salcburga i Verdera.

Što se tiče transfera, može se reći da su domaćini unapredili tim, doveli su nekoli veoma dobrih igrača koje predvodi francuski centarfor Ike Ugbo koji je Troi plaćen tri miliona evra.

Sa druge strane, Plimutu je glavna promena ona kraj aut linije i ove sezone će ih sa klupe predvotiti Vejn Runi, dosta zanimljiv izbor ako se uzme u obzir to da je čuveni fudbaler Mančester junajteda na katastrofalan način vodio Birmingem prošle sezone i bio je jedan od "najzaslužnijih" za to što su se "plavci" ove godine nalaze u Ligi jedan.

Gosti su ponovo među glavnim favoritima za relegaciju, međutim to je bio slučaj i prošle godine i pokazali su da poseduju kvalitet da opstanu u drugom rangu engleskog fudbala, ali biće težak zadatak to ponoviti.

Doduše, Vejn Runi je svojevremeno odlično vodio Derbi koji se borio za opstanak pre par sezona u Čempionšipu i možda proslavljenom fudbaleru više "paše" da sa klupe predvodi slabije ekipe.

Plimut nije pravio velike promene u igračkom kadru preko leta, par igrača je napustilo klub, ali dovedeno je i nekoliko novih lica od kojih se svakako najviše ističe štoper Kornel Šuc, jedini igrač za kojeg su platili obeštećenje (470 hiljada evra Kečmeketu).

Kada su se ovi timovi sastajalai prošle sezone domaćini su dominirali, Šefild je na "Hilsborou" slavio sa 1:0, dok je Plimut na "Houm parku" bio još ubedljiviji rezultatom 3:0.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)