DERBI KOLA SUPERLIGE SRBIJE SE IGRA NA "KARAĐORĐU": Vojvodinu stiže umor od igranja u Evropi, može li to TSC da iskoristi?

V.M.

11. 08. 2024. u 09:55

DERBI četvrtog kola Superlige Srbije odigraće Vojvodina i TSC koji se sastaju na "Karađorđu" od 20 časova.

ДЕРБИ КОЛА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ СЕ ИГРА НА КАРАЂОРЂУ: Војводину стиже умор од играња у Европи, може ли то ТСЦ да искористи?

FOTO: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/

Vojvodina je u ovu sezonu ušla sa velikim ambicijama, uprava kluba predvođena predsednikom Dragoljubom Zbiljićem najavila je povratak u sam vrh fudbala i napad bar na treće mesto, ako ne i drugo na tabeli.

Ipak, teorija se ne prenosi na praksu na startu prvenstva, igranje u Evropi izmara ovu ekipu koja ne poseduje roster da igra u nekoliko takmičenja.

Voša je eliminisana od Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je na prvoj utakmic trećeg kola kvalifikacije za Ligu konferencija doživela poraz od Maribora (1:2) i moraće da juri zaostatak pred svojim navijačima.

Što se tiče Superlige, nju je otvorila očekivanim trijumfom nad Teksticem iz Odžaka (3:1), ali nakon toga je doživela poraz od Čukaričkog identinčnim rezultatom, ekipe koja je jedna od tih sa kojim će se boriti za treće mesto na tabeli.

Ono što je očigledno na ovih prvih nekoliko utakmica na početku kampanje je to da Vojvodina igra otvoren, napadački, moderan fudbal, voli da se nadmeće i njene utakmice broje veliki broj golova, a jedini meč kada ih nije bilo je bio protiv Ajaksa na "Johan Krojf stadionu" gde su poraženi rezultatom 0:1.

Sa druge strane, TSC je prošle sezone ponovo imao dosta uspešnu kampanju zauzevši treće mesto kojim se plasirao u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ono što je velika razlika u odnosu na pomenute sezone za domaćina je to što neće imati istog šefa struke, pošto je klub napustio Žarko Lazetić i preuzeo Makabi Tel Aviv sa kojim je već uspeo da osvoji Superkup Izraela.

Lazetić je bio cenjen kao jedan od najboljih trenera u Superligi Srbije, tako da je njegov gubitak veliki minus, a kao zamena doveden je Dean Klafurić.

Hrvatski trener je u karijeri pored Veleža vodio Goricu, Legiju iz Varšave, Dragovoljac, Etnikos, Slaven i Honved, a jedno vreme je bio i selektor ženske fudbalske reprezentacije Hrvatske, tako da je u Bačku Topolu dožao menadžer sa pozamašnim iskustvom.

Za sada, gosti imaju promenljiv početak prvenstva, otvorili su ga pobedom nad IMT-om (1:0), ali nakon toga su poraženi od Radničkog iz Niša (0:1) uz remi sa Spartakom iz Subotice (0:0).

Ra razliku od Vojvodine, TSC ima problema sa postizanjem golova i samo je jedanput tresao mrežu na pomenute tri utakmice i igra znatno tvrđi fudbal od "stare dame".

Prošle godine ovi timovi su igrali veoma zanimljive međusobne susrete i na tri meča je bila bolja Vojvodina sa dva trijumfa (2:1, 3:2) naspram jednog trijumfa TSC-a (3:2).

Smatramo da je u ovom trenutku domaćin bolji rival, igranje u Evropi ga izmara, ali i pored toga verujemo da će osvojiti bar jedan bod pred svojim navijačima.

 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,65)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je nastavila nestvaran niz: iako se desila smena generacija, a "sedmorica veličanstvenih" su napustila državni tim posle drugog uzastopnog olimpijskog zlata, osvojenog u Tokiju 2021, ponovo su naši "delfini" došli do zlatnih medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska, aktuelni prvak sveta, je u finalu Igara u Parizu pobeđena rezultatom 13:11, čime je srpski tim pokazao da mu u ovom sportu nema ravnih.

11. 08. 2024. u 15:05 >> 15:10

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)