ISTORIJSKI TRENUTAK: "Zeleno-beli" debituju u Superligi

V.M.

12. 08. 2024. u 07:30

FUDBALERI Bodruma će na svom debiju u Superligi Turske ugostiti Gazijantep na "Bodrum ilče stadionu" (20.00).

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Зелено-бели дебитују у Суперлиги

Foto: Profimedia

Bodrumspor je doživeo fenomenalan uspon u turskim fudbalskim ligama poslednjih sezona, ostvarivši četiri promocije u poslednjih 10 sezona i sada se konačno "dokopao" Superlige.

Domaćin je za dlaku propustio promociju u sezoni 2022/23, pretrpevši srceparajući poraz od 1:2 u finalu plej-ofa, ali se iskupio u prošloj sezoni pobedivši u finalu plej-ofa Sakarjaspor posle produžetaka rezultatom 3:1.

Ovo će im biti prvi put u istoriji da igraju elitu, a zanimljivo je to da su prva ekipa ikada iz pokrajine Mugla koji će nastupati u Superligi.

Trener Ismet Tasdemir, koji je na čelu od oktobra 2021. godine, imaće za cilj da produži ostanak svoje ekipe u ligi, a pobeda prvog dana protiv Gazijantepa bila bi savršen početak.

Gosti će verovatno biti težak izazov za domaćine, koji se mogu pohvaliti iskustvom takmičenja na vrhunskom nivou turskog fudbala u poslednjih šest godina.

Otkako je promovisan uoči sezone 2019/20, Gazijantep se pokazao kao stabilan prvoligaš i stalno je na na sredini tabele, a nakon što se pretprošle sezone povukao iz takmičenja zbog zemljotresa koji su potresli Tursku, prošle godine je zauzeo solidno 11. mesto na tabeli.

Sa klupe ih predvodi Seldžuk Inan koji ih je preuzeo krajem prošle kampanje, imao je malih problema kada je došao, ali prvenstvo je završio sa tri uzastopna trijumfa i želeće da tu formu prenese i na ovu sezonu,

Gazijantep je prošle godine bio solidan na gostovanjima i osvojio je 20 bodova na 19 utakmica na strani.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Tunahan Akpinara i Mustafe Erdilmana koje muče povrede i neće ih biti na terenu još nekoliko nedelja, dok bi svoj klupski debi trebali da imaju Erel, Dimitrov i Fredi koji su pojačai Bodrumspor preko leta.

Gosti nemaju problema sa povredama, Seldžu Inan ima čitav roster na raspolaganju i biće zanimljivo da li će se u startnoj postavi opredeliti za neke od brojnih novajlija poput Diudisa, Bitoka, Kozlovskog i Daubina.

Bodrum će biti veoma motivisan na svom debiju, igra kod kuće i verujemo da će nošem podrškom sa tribina "Bodrum ilče stadiona" osvojiti bar jedan bod.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,42)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je nastavila nestvaran niz: iako se desila smena generacija, a "sedmorica veličanstvenih" su napustila državni tim posle drugog uzastopnog olimpijskog zlata, osvojenog u Tokiju 2021, ponovo su naši "delfini" došli do zlatnih medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska, aktuelni prvak sveta, je u finalu Igara u Parizu pobeđena rezultatom 13:11, čime je srpski tim pokazao da mu u ovom sportu nema ravnih.

11. 08. 2024. u 15:05 >> 15:10

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo