OVAJ OBRAČUN JE PROŠLE SEZONE BIO PREMIJERLIGAŠKI: "Šeširdžije" planiraju ekspresan povratak u elitu!

V.M.

12. 08. 2024. u 08:00

U derbiju prvog kola Čempionšipa gledaćemo obračun dva tima koja su prošle sezone igrala Premijer ligu kada Luton na "Kenilvurt roudu" bude ugostio Barnli (21.00).

ОВАЈ ОБРАЧУН ЈЕ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ БИО ПРЕМИЈЕРЛИГАШКИ: Шеширџије планирају експресан повратак у елиту!

Foto: Profimedia

Luton je prošle godine debitovao u Premijer ligi, igrao je napadački, zanimljiv fudbal, pribrao je simpatije neutralnih navijača, ali na kraju nije uspeo da zadrži status prvoligaša, što je realno gledano bilo i očekivano s obzirom na to da kvalitet ekipe nije bio na potrebnom nivou.

Ipak, ako ta ekipa nema kvalitet za Premijer ligu, i te kako ga ima za Čempionšip, pogotovo jer će ih kraj aut-linije predvoditi Rob Edvards koji je ostao na klupi "šeširdžija", što im je ujedno i najveće pojačanje ovog leta.

Što se tiče igračkog kadra, klub je napustio Ros Barkli koji se vratio u Aston vilu, a pored toga dovedeno je nekoliko mladih, perspektivnih igrača, od kojih bi velški trener mogao napraviti solidne igrače.

S obzirom na to da je Luton manje-više očuvao isti igrački kadar na okupu, očekuje se da Rob Edvards i njegovi izabranici govore glavnu reč u Čempionšipu i po kladionicama su među glavnim favoritima za povratak u elitu.

Za vreme priprema, domaćini su igrali promenljivo, ali sigurno je da će večeras biti spremni da na pravi način započnu novu epizodu u Čempionšipu, što se može ispostaviti kao težak zadatak jer su prošle sezone osvojili samo jedan bod na dva međusobna duela sa Barnlijem.

Nakon razočaravajućeg nastupa u Premijer ligi, "klaretse" je napustio menadžer Vensan Kompani koji je preuzeo Bajern, a na njegovo mesto doveden je Skot Parker.

On će imati sličan roster na raspolaganju kao i Kompani, tako da bi Barnli trebao da se bori za promociju i povratak u elitu jer je pre dve sezone u više nego dominantnom stilu osvojio Čempionšip.

Stil fudbala koji Parker "forsira" je drugačiji od Kompanijevog i igračima će verovatno trebati malo vremena da se priviknu na njega.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima. Domaćini imaju velikih problema sa povređenim defanzivcima i biće bez Mengija, Bela, Andersena, Hašioke i Burksa, dok gosti muče muke u napadu i Parker sigurno neće moći da računa na Redmonda, Remzija, Bejera i Tresora, a pod velikim upitnikom su povređeni Kolešo i Amduni, dok se očekuje da meč propuste Berge i O'Šej za koje se interesuje nekoliko premijerligaša i veruje se da će uskoro napustiti "klaretse".

Zanimljiva stvar vezana za večerašnji susret je to da je ovo prvi put još od 2009. godine da dve ekipe koje su ispale iz Premijer lige igraju međusobno na startu Čempionšipa i trebalo bi da gledamo veoma zanimljiv meč.

Iako je Barnli pokazao da zna kako da igra sa Lutonom prošle i pretprošle sezone (po dve pobede i remija), blagu prednosti večeras dajemo "šeširdžijama" koje će imati sjajnu podršku sa tribina "Kenilvurt rouda" i verujemo da će doći bar do jednog boda pred svojim navijačima.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,40)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je nastavila nestvaran niz: iako se desila smena generacija, a "sedmorica veličanstvenih" su napustila državni tim posle drugog uzastopnog olimpijskog zlata, osvojenog u Tokiju 2021, ponovo su naši "delfini" došli do zlatnih medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska, aktuelni prvak sveta, je u finalu Igara u Parizu pobeđena rezultatom 13:11, čime je srpski tim pokazao da mu u ovom sportu nema ravnih.

11. 08. 2024. u 15:05 >> 15:10

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo