OVO VEĆ LIČI NA NEŠTO: "Kopljanici" odlične nastupe u Evropi žele da prenesu na domaće prvenstvo

V.M.

11. 08. 2024. u 11:22

U prvom kolu holandske Eredivizije fudbaler Ajaksa će na "Johan Krojf areni" ugostiti Herenven (16.45).

ОВО ВЕЋ ЛИЧИ НА НЕШТО: Копљаници одличне наступе у Европи желе да пренесу на домаће првенство

FOTO: Tanjug/AP

Nakon veoma slabe prošle sezone, Ajaks je preko leta napravio određene promene i sa dosta samopouzdanja je ušao u novu kampanju i za sada pokazuju odlične igre na terenu.

Izbacio je Vojvodinu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je sredinom nedelje pobedio i Panatinaikos na strani u prvoj utakmici trećeg kola.

"Kopljanici" žele tu formu da prenesu na domaće prvenstvo u kojem su bili dosta slabi većeg dela prošle sezone kada su bili i u zoni ispadanja jedno vreme, ali na kraju su se stabilizovali i ove godine žele da nastave u tom pravcu.

Narano, ponovo se radi o veoma mladoj ekipi, imaju veliki broj talentovanih igrača i očekuje se da imaju oscilacije u igri, ali deluje da je novopečeni menadžer Frančesko Farioli odradio dobar poseo na pripremama i odlično spremio ekipu za takmičarski deo sezone.

Sa druge strane, Herenven je takođe imao dobre pripreme i na pet utakmica je upisao četiri pobede uz samo jedan poraz.

Za razliku od Ajaksa, gostima će ovo biti takmičarski meč, tako da tu prednost ima domaćin koji je pripremljeniji i ranije je ušao u "pogon".

Preko leta Herenven je ostao bez svog najboljeg igrača Saharuija koji je za osam miliona evra prodat Lilu, a kao zamena dovedeno je nekoliko mladih i talentovanih fudbalera.

Tradicija nalaže da bi danas moralo da bude golova, na posledinjh pet međusobnih mečeva ovih rivala nijednom nije viđeno manje od pet golova i zbog toga predlažemo da će danas ponovo biti pogodaka.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je nastavila nestvaran niz: iako se desila smena generacija, a "sedmorica veličanstvenih" su napustila državni tim posle drugog uzastopnog olimpijskog zlata, osvojenog u Tokiju 2021, ponovo su naši "delfini" došli do zlatnih medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska, aktuelni prvak sveta, je u finalu Igara u Parizu pobeđena rezultatom 13:11, čime je srpski tim pokazao da mu u ovom sportu nema ravnih.

11. 08. 2024. u 15:05 >> 15:10

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)