JAKO BITAN MEČ ZA CRVENU ZVEZDU: Srpski šampion će večeras i definitivno saznati sa kim igra u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona

V.M.

13. 08. 2024. u 07:20

U revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Bode Glimt će pred svojim navijačima na "Asmpira stadionu" braniti gol prednosti protiv Jagjelonje (19.00), a posebnu pažnju na ovaj meč obratiće u taboru Crvene zvezde jer će bolji iz dvomeča igrati sa njom u plej-of fazi kvalifikacija.

ЈАКО БИТАН МЕЧ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ: Српски шампион ће вечерас и дефинитивно сазнати са ким игра у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Pre sedam dana u Poljskoj bolja ekipa bio je Bode Glimt, dominirao je u gotovo svakom statističkom aspektu, a to je "naplatio" u 58. minutu kada je nakon centaršuta Haugea, Dieguez ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Nekoliko minuta kasnije ta prednost mogla je biti veća, Moe je postigao pogodak za 2:0, ali on je poništen intervencijom VAR-a, tako da je ovaj dvomeč i dalje "otvoren" pred večerašnji revanš.

Što se tiče samih timova, poljski šampion svakako da nije previše poznato ime u svetu fudbala, Jagjelonja je prošle sezone po prvi put osvojila titulu u domaćem prvenstvu, a zahvaljujući plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u najgorem slučaju obezbedili su igranje u Ligi konferencija i ove godine će debitovati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, samo ostaje pitanje videti kog.

Domaćini su započeli avanturu u drugom kolu kvalifikacija, tamo su bili više nego ubedljivi protiv Panevežisa koji su savladali s 4:0 i 3:1, a pored toga su odlično započeli i odbranu titule.

Ekstraklasu su otvorili pobedom nad Puščom, a posle toga su bili bolji od Radomlja i Stal Mjeleca, tako da su nakon tri odigrana kola prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova na svom saldu.

Ono što je evidentno kod Jagjelonje je da se radi o dosta uigranoj ekipi, roster je ostao manje-viši isti u odnosu na prošli godinu i jedini bitan igrač koji je napustio klub je levi bek Vdovik koji je u transferu vrednom milion i po evra pojačao Bragu.

Sa druge strane, Bode je do pre par godina bio nepoznat tim na evropskoj sceni, ali osvajanjem tri titule prvaka Norveške i redovnim učešćem u grupnim i nokaut fazama evropskih takmičenja izgradio je solidnu reputaciju i sada pokušava da se po prvi put dokopa plasmana u Ligu šampiona.

Najbliži igranju u najelitnijem evropskom takmičenju bio je pre dve godine kada je dogurao do plej-of faze kvalifikacija, ali tada je posle produžetaka bolji od njega bio Dinamo iz Zagreba 

Popularna "žuta horda" dobro izgleda i ove sezone, domaće prvenstvo im je uveliko počelo i nakon 18 odigranih kola samouvereno drže prvu poziciju sa 40 osvojenih bodova, sedam više od drugoplasiranog Brana.

Što se tiče ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, takođe ih je započeo od drugog kola i u njemu je rutinski izbacio letonski RFS (4:0, 3:1).

Večerašnji meč posebno će interesovati našeg šampiona Crvenu zvezdu, jer će pobednik igrati sa njom u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mi mislimo da će to biti Bode, pokazao je da je bolji tim u Poljskoj i verujemo da će isto učiniti pred svojim navijačima na "Aspmira stadionu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

O BIOGORIVU, RUDOLFU I PODMORNICAMA: Od kada je čoveka civilizacija traži prijateljske energente