DUŠAN TADIĆ U PROBLEMU: Srpski fudbaler i njegov Fener se nalaze nadomak eliminacije iz Lige šampiona

V.M.

13. 08. 2024. u 07:50

U revanš utakmici derbija trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Fenerbahče će pred punim tribinama "Šukru Saračoglu" stadiona juriti gol zaostatka protiv Lila (19.00).

ДУШАН ТАДИЋ У ПРОБЛЕМУ: Српски фудбалер и његов Фенер се налазе надомак елиминације из Лиге шампиона

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Na prvom susretu je viđen sjajan fudbal, oba tima su igrala odlično, a sreća je na kraju poslužila Lil koji je u završnim trenucima utakmice došao do pobede i Fenerbahče sada mora uraditi ono što nikada nije, nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta kvalifiakcija za Ligu šampiona kako bi zadržao nadu o plasmanu u grupnu fazu najjačeg evropskog takmičenja u kojem nije igrao još od sezone 2008/09.

Upravo zbog takvih podviga na klupu istanbulskog velikana letos je doveden "gospodin posebni" lično, legendarni Žoze Morinjo kojem je ovo prvi angažman izvan "liga petica" prvi put nakon 20 godina kada je sa Portom osvojio Ligu šampiona.

Čuveni trener je kroz svoju karijeru imao neke neverovatne preokrete, zna kako se vode velike utakmice i njegovo iskustvo će biti velika prednost Feneru na večerašnjem susretu.

Iskusan nije samo on, već i nosioci igre domaćina poput Edina Džeka i Dušana Tadića koji su kroz svoju karijeru odigrali veliki broj ovako bitnih mečeva.

Njih dvojica su se u dvomeču sa Luganom (4:3, 2:1) istakli kao glavni igrači ekipe, ali podbacili su na prvom susretu sa Lilom i danas se očekuje dosta bolja partija balkanskog dvojca.

Pored solidnih igrača u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Fener je za vikend otvorio prvenstvo pobedom nad Adanom (1:0), što je takođe dosta bitno za "kanarince" koji će ove sezone pokušati da dođu do prve ligaške titule nakon dugih deset godina.

Sa druge strane, Lil je preko leta ostao bez trenera Fonseke koji je otišao u Milan i supertalentovanog Lenija Joroa koji je pojačao Mančester junajted u transferu vrednom preko 60 miliona evra, ali to izgleda nije poremetilo popularne "doge".

Na klupu je postavljen iskusni francuski menadžer Bruo Ženesio koji je sa sobom doveo nekoliko mladih i iskusnih igrača i deluje da ih je dobro pripremio za takmičarski deo sezone.

Iako je Joro napustio klub, Lil u svom rosteru ima nekoliko sjajnih igrača, a listu predvodi Džonatan Dejvid koji već nekoliko godina rešeta mreže u dresu višestrukog francuskog šampiona i samo je pitanje vremena kada će napustiti "doge" i preći u neki jači klub.

Takođe, tradicija će biti na strani Lila koji nikada u svojoj istoriji nije izgubio meč protiv nekog turskog kluba i na pet utakmica je upisao dve pobede uz tri remija.

Ono što vredi napomenuti je to da je u svojoj istoriji Fener deset puta na svom terenu igrao protiv francuskih klubova i na svakom od tih mečeva prolazna je bila igra gol-gol, tako da vredi probati golove na večerašnjem susretu.

Uz njih mi bismo dodali fiks na ekipu iz Istanbula koja je dosta iskusnija i na svojoj klupi ima sjajnog Žozea Morinja za kojeg verujemo da će pronaći način da se dokopa plej-ofa za Ligu šampiona.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 2,80) 

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane