PROSLAVA TITULE: "Crveni đavoli" dodali novi trofej u svoje bogate vitrine

V.M.

14. 08. 2024. u 07:35

U okviru 33. kola egipatske Premijer lige fudbaleri Al Ahlija će proslaviti osvajanje nove titule na gostovanju Enpiju (20.00).

ПРОСЛАВА ТИТУЛЕ: Црвени ђаволи додали нови трофеј у своје богате витрине

Foto: Profimedia

Iako je delovalo da im Piramids može zapretiti u borbi za titulu, fudbaleri Al Ahlija su ponovo pokazali da su ubedljivo najbolja ekipa u Egiptu osvojivši 44. titulu u bogatoj istoriji kluba.

Nju su matematički osigurali u prošlom kolu kada su trijumfom nad ZED-om pobegli Piramidsu na nedostižnih plus osam dva kola pre kraja.

Pored prvenstva, najtrofejniji klub svih vremena osvojio je i afričku Ligu šampiona, tako da je ovo bila još jedna više nego uspešna sezona za "crvene đavole".

Glavni razlog za to je bila neverovatna serija od čak 19 uzastopnih pobeda koje su upisali u završnici sezone. Taj niz započeli su još krajem maja u finalu azijske Lige šampiona i nakon toga se nisu zaustavljali.

Pored ovih trofeja, "crveni đavoli" su igrali u Kupu Egipta gde su dogurali do osmine finala i nakon prvenstva će odigrati završnu fazu takmičenja.

Današnji rival Al Ahliju će biti jedna od retkih ekipa koja im je "otkinula bod" ove sezone, a to je Enpi sa kojim su u prvom delu kampanje odigrali 2:2 na "Kairo internacionalnom stadionu".

Što se tiče domaće ekipe, ona u završnici prvenstva nije imala za šta da se bori i očekivano je usledio pad u nastupima. Poslednji trijumf ostvarili su pre nešto manje od dva meseca kada su savladali El Gunu (1:0), a nakon toga su na šest utakmica upisali po tri remija i poraza.

Ono što je podbacilo u završnici prvenstva je odbrana ekipe, primili su čak 12 golova na minulih pet utakmica i to je glavni razlog za pad forme Enpija.

Četa Sajeda Jasina je trenutno deveta na tabeli, a eventualnim trijumfom bi se popela na osmu poziciju. Prošle sezone prvenstvo je završila na šestom mestu, tako da je ove bila za nijansu slabija.

Očekujemo da Al Ahli titulu proslavi u stilu i rutinski savlada Enpi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)