"SOVE" NA SJAJAN NAČIN OTVORILE SEZONU: "Tigrovi" bi da okončaju prokletstvo dugo četiri godine

V.M.

14. 08. 2024. u 07:50

U okviru prvog kola EFL kupa fudableri Hala će na "MKM stadionu" ugostiti Šefild venzdej (20.45).

СОВЕ НА СЈАЈАН НАЧИН ОТВОРИЛЕ СЕЗОНУ: Тигрови би да окончају проклетство дуго четири године

FOTO: Profimedia

Oba tima su za vikend započela takmičarski deo sezone, a uspešniji je bio Šefild koji je više nego ubedljivo savladao Plimut argajl (4:0) i trenutno je prvi na tabeli Čempionšipa, dok je Hal u poslednjim trenucima meča sa Bristolom pogotkom Estupinjana osvojio bod (1:1).

EFL kup nije takmičenje u kojem Hal igra dobro u poslednje vreme, zadnje tri godine je eliminsan u prvom kolu takmičenja i sada će pokušati da prekine taj crni niz pod palicom Tima Voltera koji je letos preuzeo ekipu.

Pre njega na kormilu je bio Lijam Rosenior koji je "tigrove" zamalo odveo do plej-ofa prošle sezone zauzevši sedmo mesto na tabeli Čempionšipa, a kako su ambicije samo porasle u upravi nakon soldine kampanje jasno je da je težak zadatak ispred Voltera.

Domaćini nisu imali dobar pripremni period, nisu pobedili nijednom na šest prijateljskih utakmica, a posle toga su odigrali pomenuti remi sa Bristolom, tako da se ekipa i dalje privikava na stil fudbala koji forsira novi šef struke.

Sa druge strane, Šefild je pun samopouzdanja nakon dominantnog izadanja protiv Plimuta kojeg je ubedljivo savladao s 4:0 na otvaranju Čempionšipa koje ga je "lansiralo" na prvo mesto na tabeli.

Za razliku od većine ekipa u Čempionšipu, domaćini su imali veoma jake protivnike na pripremama, pa su zbog toga ostvarili samo jednu pobedu na četiri prijateljske utakmice, mada vredi napomenuti da su remizirali sa dosta jačim ekipama poput Salcburga i Verdera.

Što se tiče transfera, može se reći da su domaćini unapredili tim, doveli su nekoli veoma dobrih igrača koje predvodi francuski centarfor Ike Ugbo koji je Troi plaćen tri miliona evra.

Glavna ličnost u redovima "sova" je menadžer Deni Rol koji je prvo na magičan način sačuvao tim od relegacije prošle sezone, a sada i na odličan način započeo novu kampanju.

Što se tiče međusobnih duela, Šefild i Hal su prošle sezone igrali utakmice sa dosta golova. Prvo je Hal slavio rezultatom 4:2 na "MKM stadionu", dok je nakon toga Venzdej uzvratio trijumfom od 3:1.

Danas ponovo očekujemo "otvoren" meč u njihovoj režiji i tipujemo zanimljivu kombinaciju golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)