TRADICIJA KAŽE DA ĆE BITI GOLOVA: Mečevi ovih timova su prošle godine obilovali pogocima

V.M.

14. 08. 2024. u 08:00

U prvom kolu EFL kupa gledaćemo čempionšipski derbi u kojem će Lids na "Eland roudu" ugostiti Midlzbro (21.00).

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ ДА ЋЕ БИТИ ГОЛОВА: Мечеви ових тимова су прошле године обиловали погоцима

Foto Profimedia

Na otvaranju takmičarskog dela sezone, Lids je odigrao izuzetno zanimljiv meč sa Portsmutom. Viđen je veliki broj preokreta na tom susretu, a na kraju su ravnopravno podelili plen rezultatom 3:3.

"Paunovi" su gubili do same završnice meča, ali nakon što je Aronson poravnao rezultat u 95. minutu, isti igrač je par minuta kasnije promašio "zicer" za pobedu, tako da ostaje žal za pobedom u domaćem taboru.

Lids je prošle sezone naravno dogurao do finala plej-ofa u kojem je poražen od Sautemptona, a osnova njegovog odlaska na "Vembli" bile su sjajne partije ne "Eland roudu", tako da i pored remija sa Portsmutom u odličnoj atmosferi dočekuju večerašnji susret jer su poznati kao izuzetna domaćinska ekipa.

Problem za domaćina je to što je preko leta ostao bez izuzetno bitnih igrača, Arčija Greja i Samervila koji su pojačali londonske rivale Totenhem, odnosno Vest hem i biće potrebno vremena menadžeru Danijelu Farkeu da se prilagodi na odlazak pomenutog dvojca.

Sa druge strane, Midlzbro je sebi ove sezone zacrtao da se vrati u plej-of i ponovo bori za promociju i na pravi način je započeo prvenstvo proteklog vikenda, trijumfom nad Svonsijem (1:0).

Takođe, gosti imaju dobra sećanja na EFL kup jer su prošle godine dogurali do polufinala takmičenja u kojem ih je savladao Čelsi, tako da u dobrom ritmu i atmosferi dolaze na uvek neugodni "Eland roud".

Boro je čak i osvojio Liga kup, doduše davne 2004. godine kada je bio stabilan prvoligaš i ta vremena su davno prošla, ali u taboru gosta rade naporno da se vrate u elitni dom engleskog fudbala.

Današnji rivali su prošle sezone igrali veoma zanimljive utakmice, Lids je slavio dva puta, ali drame nije izostalo jer je slavio s rezultatima 3:2 i 4:3.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)