CEO SVET JE OVO ČEKAO: Kilijan Mbape večeras debituje u dresu Real Madrida!

V.M.

14. 08. 2024. u 07:20

U finalu UEFA Superkupa gledaćemo obračun osvajača Lige šampiona i Lige Evrope kada se na "Nacionalnom stadionu" u Varšavi budu sastali Real Madrid i Atalanta (21.00), a u centru pažnje biće Kilijan Mbape koji je početkom prelaznog roka napustio PSŽ i prešao u tabor Madriđana za koje će večeras debitovati.

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Килијан Мбапе вечерас дебитује у дресу Реал Мадрида!

FOTO: Tanjug/AP

Madriđani su prošle sezone osvojili jubilarnu 15. Ligu šampiona pobedom nad Borusijom iz Dortmunda u finalu (2:0), a danas će imati priliku da ispišu nove stranice fudbalske istorije jer bi eventualnom pobedom u finalu osvojili svoj šesti Superkup, po čemu bi takođe postali rekorderi jer trenutno dele prvo mesto na listi osvajača sa Barsom i Milanom (po pet trofeja).

Zadatak neće biti lak jer će za rivala imati Atalantu, ekipu koja je maestralnim nastupom u finalu Lige Evrope nanela jedini poraz Bajeru iz Leverkuzena u sezoni (3:0).

"Boginji provincije" je to bio prvi evropski trofej ikada, tako da će večeras debitovati u Superkupu gde neće biti bez šanse i pokušaće da napravi iznenađenje i osvajanjem novog trofeja započne sezonu.

Atalanta je 41. tim koji će igrati u Superkupu, a zanimljivo je to da će ovo biti četvrta godina zaredom da u finalu imamo novog učesnika.

Sa druge strane, Real je prekaljeni učesnik Superkupa i ovo će mu biti deveti put da se bori za ovaj trofej.

Što se tiče kvaliteta timova, jasno je da je on na strani Madriđana koji su preko leta postali još jači jer su u svoje redove doveli najboljeg igrača današnjice, Kilijana Mbapea koji nije plaćen nijedan evro jer je doveden nakon što mu je istekao ugovor sa PSŽ-om.

Biće zanimljivo videti na koju poziciju će ga Ančeloti staviti i kako će se stil igre "kraljevskog kluba" promeniti zbog njegovog dolaska, ali ako postoji neko ko može da pronađe način da svi igrači Reala budu zadovoljni i da igraju na visokom nivou, to je onda popularni "Don Karlo".

Ipak, Atalanta ima svoje pojedince koji umeju da zablistaju na velikoj sceni kao što se videlo u finalu Lige Evrope u kojem je dominirao Ademola Lukmana, a nikada se ne sme potceniti ni sjajni italijanski stručnjak Đan Pjero Gasperini koji je pomenutom pobedom nad Leverkuzenom konačno osvojio svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri.

U centru pažnje večeras će biti Kilijan Mbape kojem će ovo biti zvaničan debi u dresu Real Madrida, verujemo da će pokazati svoju klasu i da će na njegovim krilima "kraljevski klub" doći do novog trofeja.

Takođe, treba napomenuti da će Atalanta biti bez nekoliko veoma bitnih igrača poput Skamake, Skalvinija i Kopmajnersa koji odsustvuju što zbog povrede, što zbog odluke trenera.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Real Madrid - Atalanta 1 (kvota 1,52)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UZEĆE SRBIMA ZLATO! Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

"UZEĆE SRBIMA ZLATO!" Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča. Sa oduševljenjem, ali i jednom dozom zabrinutosti.

13. 08. 2024. u 15:18

Komentari (1)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao