AJAKS JE U OZBILJNOM NALETU: "Kopljanici" imaju prednost iz prvog meča i ne planiraju da je ispuste pred svojim navijačima

V.M.

15. 08. 2024. u 07:35

U revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Ajaksa će na "Johan Krojf areni" dočekati Panatinaikos. "Kopljanici" su iz Atine doneli gol prednosti i biće orni da pred svojim navijačima završe posao i plasiraju se u plej-of fazu gde boljeg iz ovog dvomeča čeka Jagjelonja.

АЈАКС ЈЕ У ОЗБИЉНОМ НАЛЕТУ: Копљаници имају предност из првог меча и не планирају да је испусте пред својим навијачима

FOTO: Profimedia

Na prvom susretu ovih timova viđena je dosta ujednačena utakmica po statističkim parametrima, Ajaks je imao za nijansu veći posed, dok je Panatinaikos uputio više udaraca ka golu, a na kraju jedina stvar koja je razdvojila ove ekipe je pogodak Stivena Berhojsa sredinom prvog poluvremena, tako da će "kopljanici" večeras pred svojim navijačima braniti gol prednosti.

Što se tiče samih timova, nakon što dugo godina nije bio konkurent u grčkom fudbalu, Panatinaikos se u poslednjih par sezona vratio u sam vrh tabele Superlige i bio je ozbiljan konkurent za titulu u zadnje dve sezone.

Arhitekta tog uspona "zelenih" bio je srpski stručnjak Ivan Jovanović koji je odradio sjajan posao sa njima, ali je zbog slabih rezultata krajem 2023. godine smenjen, a zamenio ga je čuveni Fatih Terim koji je "trajao" samo do kraja sezone, tako da su ovu kampanju započeli sa novim trenerom.

Izbor je pao na nekadašnjeg selektora Urugvaja Dijega Alonsa, koji je već pokazao da se radi o veoma kvalitetnom treneru.

Pod njegovom palicom PAO je na startu takmičarskog dela sezone rutinski izbacio Botev iz Plovdiva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pobedivši ga sa 6:1 u dvomeču (2:1, 4:0).

Velikan iz Atine nije imao uspeha u Evropi u poslednjih par godina, prošle sezone ispao je iz plej-ofa za Ligu šampiona, a nije se proslavio ni u grupnoj fazi Lige Evrope gde je zauzeo poslednje mesto.

Sa druge strane, nakon košmarne sezone u kojoj je jedno vreme bio u zoni ispadanja, Ajaksu je cilj u novoj kampanji da se stabilizuje i pretenduje na trofeje.

Ovo će mu biti druga vezana godina izvan Lige šampiona, što nije karakteristično za ovaj tim, ali to možda i nije loša stvar za "kopljanike" koji imaju veliki broj mladih, talentovanih igrača i Liga Evrope bi bila idealna za njihovo razvijanje.

Ajaks je kvalifikacije za drugo najjače evropsko takmičenje započeo iz drugog kola, u njemu je igrao protiv Vojvodine protiv koje se mučio na prvom susretu (1:0), ali je zatim u revanšu pokazao da se radi o daleko kvalitetnijoj ekipi i ubedljivo slavio sa 3:1.

Pored dobrih igara u Evropi, "kopljanici" su proteklog vikenda pobedom započeli prvenstvo pobedivši Herenven pogotkom Hlisnona u 45. minutu utakmice (1:0).

Kao što je slučaj sa Panatinaikosom, gosti su takođe kampanju započeli sa novim trenerom, uprava se opredelila za mladog stručnjaka i kraj aut-linije ih predvodi Frančesko Farioli.

Ono što je zanimljivo u vezi sa večerašnjim susretom je to da je ovo repriza finala Lige šampiona (tadašnjeg Kupa šampiona) iz 1971. godine u kojem ja na "Vembliju" Ajaks savladao Panatinaikos (2:0), osvojivši svoju prvu od tri vezane titule evropskog šampiona.

Večeras očekujemo još jedan zanimljiv meč u režiji ovih timova, a pošto Panata mora da napadne verujemo da ćemo gledati nešto otvoreniju utakmicu nego što je bila ona u Atini.

Ajaks je odlično otvorio sezonu, u naletu je i nošen podrškom sa tribina trebalo bi da obezbedi plasman u plej-of, pa uz golove tipujemo duplu šansu na izabranike Frančeska Fariolija.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 2,12)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva