(NE)MOGUĆA MISIJA ZA PARTIZAN: "Crno-beli" će morati da odigraju znatno bolje nego u Beogradu kako bi održali nade za plasman u Ligu Evrope

V.M.

15. 08. 2024. u 07:20

U revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan će na gostovanju Luganu pokušati da nadoknadi gol zaostatka iz meča u Beogradu, u kojem je švajcarski predstavnik slavio s 1:0 (20.30).

(НЕ)МОГУЋА МИСИЈА ЗА ПАРТИЗАН: Црно-бели ће морати да одиграју знатно боље него у Београду како би одржали наде за пласман у Лигу Европе

FOTO: M. Vukadinović

Da je Lugano opasna ekipa, Partizan je mogao znati nakon dvomeča sa Fenerom u kojem je švajcarski tim bio ravnopravan sa četom Žozea Morinja, a svoj kvalitet Lugano je pokazao prošle nedelje u Beogradu.

Bio je bolji tim tokom čitavog susreta, držao je posed lopte, uputio više udaraca ka golu protivnika i na kraju je rutinski slavio s rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je desni bek Zanoti koji je na taj nači doneo veliku prednost Luganu, koji se sada nalazi nadomak plasmana u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Oba ova tima su evropsku avanturu započela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, međutim, tamo su doživeli očekivane poraze od Dinama iz Kijeva, odnosno Fenerbahčea, tako da su bili prinuđeni da se "spuste" u Ligu Evrope.

Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević više je puta napominjao kako njegovi izabranici nisu na dobrom fizičkom nivou i kako nisu dovoljno uigrani, a pravi primer toga videli smo protiv Dinama iz Kijeva.

Iako je poveo na prvom susretu pogotkom Mateusa Saldanje, Partizan je u potpunosti nadigran u preostalih 160 minuta dvomeča sa ukrajinskim viceprvakom koji ga je dva puta više nego ubedljivo savladao, prvo s 6:2, a zatim i sa 3:0 u Beogradu.

Ti porazi su zaboleli domaćina kojem su te utakmice bile prve u kvalifikacijama za Ligu šampiona nakon sedam dugih godina, ali očigledno je da nisu dovoljno kvalitetni kako bi zaigrali u najjačem fudbalskom takmičenju na svetu.

Pored toga, Partizan je imao odličan start domaćeg prvenstva sa tri vezane pobede, ali taj niz prekinut je proteklog vikenda kada je remizirao sa IMT-om (0:0) u meču koji je više pažnje privukao zbog burne reakcije trenera Stanojevića zbog poništenog gola Partizana, nego kvaliteta fudbala prikazanog u Loznici.

Ono što predstavlja problem Partizanu je situacija sa Mateusom Saldanjom, sjajni Brazilac je trebao biti prodat nakon dvomeča sa Dinamom, očekivala se fina "naplata" od njegovog transfera, ali ponude za Saldanju manjkaju, po pisanjima medija, delovalo je da je blizu transfera u Al Džaziru, ali ona je dovela drugog centafora i sada deluje da od toga nema ništa.

Jasno je da Brazilac nije fizički u dobrom stanju, Stanojević je napomenuo da ne trenira, ali u pitanju je klasan igrač koji meč može da reši jednim potezom i upravo zbog toga ga je srpski stručnjak poveo na put za Švajcarsku.

Sa druge strane, Lugano je nesretno "naleteo" na Fenerbahče u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona, ali pružio je veliki otpor četi Žozea Morinja i na kraju je jedva poražen s ukupnim rezultatom 4:6.

Na tim mečevima videli smo da je švajcarski predstavnik odlična ekipa koja voli da drži loptu u nogama i da diktira tempo igre, a potvrdu toga dobili smo u ondašnjoj Superligi koju je Lugano otvorio sa tri vezane pobede, ali taj niz prekinut je proteklog vikenda kada je poražen od Lucerna u veoma zanimljivoj utakmici s 2:3.

Partizan dosta slabo igra evropske utakmice i ne vidimo kako će uspeti da se izbori sa Luganom koji je pokazao da je veoma dobra ekipa.

Ono što treba napomenuti je to da će bolji iz ovog dvomeča igrati sa Bešiktašom u plej-ofu, dok će gubitnik u plej-ofu za Ligu konferencija igrati sa boljim iz dvomeča Silkeborg - Gent (2:2 prvi meč).

Takođe, večerašnji susret se ne igra u Luganu, već u Tunu na "Štokhorn areni" koja prima oko 10.000 navijača.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 1,47)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji