VRAĆAJU SE LIGE PETICE: Đirona na neugodnom gostovanju otvara prvenstvo

V.M.

15. 08. 2024. u 08:54

DANAS počinje španska La liga, a u večernjem terminu od 21.00 gledaćemo obračun Betisa i Đirone koji se sastaju na "Benito Viljamarinu".

ВРАЋАЈУ СЕ ЛИГЕ ПЕТИЦЕ: Ђирона на неугодном гостовању отвара првенство

EPA

Đirona je prošle sezone bila najveći hit ne samo La lige, već i svih liga petica. Oduševila je sve svojim napadačkim, za oko lepim fudbalom i zauzela je treće mesto na tabeli koje joj je obezbedilo prvo igranje u Ligi šampiona u svojoj istoriji.

Ipak, kao što to često biva, Katalonci su izgubili svoja tri glavna igrača preko leta i teško da će moći da ponove uspehe koje su imali prošle sezone.

Savinjo je pojačao Mančester siti, Aleiš Garsija je otišao put Leverkuzena, dok će Dovbik ove godine igrati u Večnom gradu u dresu Rome.

Težak je zadatak pred trenerom Mičelom, ali on je pokazao da se radi o veoma dobrom stručnjaku koji odlično poznaje ligu i u Đironi veruju da će ponovo imati dobru sezonu.

Što se tiče pojačanja, gosti su doveli nekoliko zanimljivih igrača koji odgovaraju njihovom sistemu, a od njih najviše se ističu Doni van de Bek, Abel Ruiz i Ladislav Krejči, a nadomak kluba je i sjajni makedonski centarfor Bojan Miovski.

Sa druge strane, Betis je ponovo imao solidnu kampanju prošle sezone, završio je kao sedmi na tabeli, što mu je bio najgori rezulat u poslednje četiri godine, što dovoljno govori o tome koliko je klub napredovao od dolaska Manuela Pelegrinija na klupu.

Bivši menadžer Viljareala, Real Madrida i Mančester sitija radi sjajan posao u Sevilji, a i pored toga što su mnogi španski mediji pisali da će napustiti klub preko, leta to nije bio slučaj i ponovo će predvoditi "zeleno-bele" kraj aut-linije.

Betis je dosta promenio tim u odnosu na prošlu sezonu, napustili su ga Vilijan Žoze, Ajoze Perez, Herman Pecela, Abner i naravno Gvido Rodrigez koji će dosta faliti timu.

Ipak, bilo je i pojačanja poput Marka Roke, Peroa, Dijego Ljorentea, Rikarda Rodrigeza, Adrijana i Ikera Losada.

Ono što će biti najbitnija stvar za domaćina su igre na "Benito Viljamarinu", Andalužani su poznati kao izuzetna domaćinska ekipa i moraće to ponovo da budu kako bi zadržali mesto na pozicijama koje vode u evropska takmičenja.

Takođe, Betis sredinom sledeće nedelje očekuju utakmice u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu konfernecija, a za protivnika će imati lošijeg iz dvomeča Krivbas - Viktorija Plzenj gde je 2:1 za češku ekipu nakon prvog susreta.

Bitna stvar za večeranjši meč može biti da Đirona ima problema sa zdravljem igrača, čak pet igrača je propustilo poslednju pripremnu utakmicu zbog virusa i pitanje je u kakvom stanju dočekuju večerašnji susret.

Od bitnijih igrača u toj grupi su Cigankov i Krejči, a pored njih sigurno će meč propustiti Arterto i Žastin.

Betis će biti bez svog ponajboljeg igrača Iska, ali imaće odličnu zamenu u vidu Nabila Fekira, svojvremeno jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,42)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji