"NEBESKOPLAVI" SU OPTIMISTIČNI: Odlično odrađene pripreme daju vetar u leđa ekipi sa "Balaidosa"

V.M.

16. 08. 2024. u 08:00

U prvoj utakmici današnjeg programa La lige, Selta će na "Balaidosu" ugostiti Alaves (19.00).

НЕБЕСКОПЛАВИ СУ ОПТИМИСТИЧНИ: Одлично одрађене припреме дају ветар у леђа екипи са Балаидоса

Profimedia

Selta ima pravo da sa dosta optimizma uđe u novu sezonu jer je imala sjajan pripremni period. Odigrali su čak sedam prijateljskih utakmica na kojima su ostvarili četiri pobede uz dva remija i poraz, tako da u veoma dobrom ritmu dočekuju takmičarski deo sezone.

Razlog za dobre igre izabranika Klaudija Giraldeza na pripremama može se naći u odličnim transferima koje su "nebeskoplavi" obavili preko leta. Nakon što je zadovoljio na pozajmici, otkupljen je Unan Nunjez, a pored njega dovedeno je još nekoliko veoma dobrih fudbalera poput Borhe Iglesiasa i Ilaiša Moribe koji je svojevremeno važio za najvećeg talenta u čuvenoj "La Masiji".

Prošle sezone Selta je imala slab start, ali se stabilizovala u drugom delu kampanje dolaskom Klaudija Giraldeza na klupu i zaigrala je mnogo bolji fudbal, a na kraju je zauzela respektabilno 13. mesto.

Ukoliko dobro započne ovu sezonu, domaća ekipa bi mogla da se bori za mesto u gornjem domu tabele, a kako bi to bio slučaj imperativ su dobre igre na "Balaidosu" koji je često kroz istoriju bio "nagazna" mina za velikane poput Barselone i Real Madrida.

Raspored na startu sezone je dobar za Seltu koja će posle Alavesa dočekati i Valensiju, tako da će prve dve utakmice igrati pred svojim navijačima u Galiciji.

Sa druge strane, Alaves je imao veoma dobru kampanju prošle godine jer je u svom povratku u elitu zauzeo više nego zadovoljavajuće deseto mesto na tabeli.

Gosti su bili aktivni tokom leta, napravili su veliki broj promena u svom rosteru, tako da će ekipa izgledati poprilično drugačije i trebaće im vremena da se uigraju na startu kampanje.

Po pisanjima španskih medija očekuje se pad u igri Alavesa tokom ove sezone i mnogi im predviđaju borbu za opstanak, ali to je bio slučaj i prošle godine kada su sve iznenadili, pa možda to ponovo učine.

Ipak, tradicija neće biti na njihovoj strani jer su izgubili tri utakmice zaredom na otvaranjima La lige, a treba napomenuti i to da Selta voli da igra petkom i doživela je samo jedan poraz na poslednjih šest odigranih utakmica u poslednjem radnom danu.

Selta od Alavesa nije izgubila na četiri vezana meča na "Balaidosu" i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)