ŽIVOT POSLE MBAPEA: PSŽ je preko leta ostao bez najboljeg igrača sveta, ali ambicije "svetaca" se nisu smanjile

V.M.

16. 08. 2024. u 07:35

NA otvaranju francuske Lige 1 branilac titule PSŽ će gostovati Avru na "Okean stadionu" (20.45).

ЖИВОТ ПОСЛЕ МБАПЕА: ПСЖ је преко лета остао без најбољег играча света, али амбиције светаца се нису смањиле

Foto Profimedia

PSŽ je preko leta primio veliki udarac jer je klub napustio najbolji igrač današnjice Kilijan Mbape. Sjajni napadač je nakon sedam dugih godina odlučio da je vreme za promenu sredine i prešao je u Real Madrid, a da stvar bude gora po "svece", nisu primili nijedan evro za obeštećenje jer je Mbapeu istekao ugovor sa klubom i imao je "odrešene ruke".

Kapiten francuske reprezentacije je svakako najbolji igrač u istoriji kluba, osvojio je veliki broj trofeja za vreme igranja u PSŽ-u, ali do dugo željene Lige šampiona nisu mogli, pre par godina u finalu ih je zaustavio Bajern, dok su prošle sezone iznenađujuće poraženi od Borusije iz Dormtunda u polufinalu, što ostvalja "gorak ukus" pri rastanku.

Mbape je već "zaboravio" Parižane, prekjuče je osvojio UEFA Superkup sa Realom protiv Atalante i bio je jedan od strelaca u tom finalu (2:0), a sada je red na PSŽ-u da učini isto i krenu u život bez Kilijana.

Iako je on otišao, Luis Enrike ima odličan tim na raspolaganju i očekuje se da "sveci" ponovo "pucaju" na osvajanje nekoliko trofeja, kao i na plasman u završnicu Lige šampiona.

Najveći kvalitet ove ekipe biće u veznom redu, tu "gospodari" jedan od najboljih vezista današnjice, Portugalac Vitinja, a pomažu mu Fabijan Ruiz koji je oduševio svojim nastupima na Evropskom prvenstvu, a ne smeju se zaboraviti ni supertalentovani Zair Emeri, kao i novopridošlica plaćena skoro 70 miliona evra Benfiki Žoao Neveš.

Donaruma će biti na golu i odbranu će predvoditi dobro poznata lica, Markinjos i Hakimi, a jedini "problem" ovoj ekipi može biti napad jer nije dovedena adekvatna zamena za Mbapea.

Doduše, tu u Gonsalo Ramoš i Randal Kolo Muani, igrači koji su kombinovano plaćeni oko 170 miliona evra i u klubu se uzdaju da će bar jedan od njih "eskplodirati" jer im se otvorio veliki prostor za igru odlaskom Mbapea.

Rival na startu prvenstva biće im Avr koji je prošle sezone jedva opstao u Ligi 1 osvojivši tri boda više od ekipa iz zone ispadanja i ispunio je svoj glavni cilj, a to je opstanak u eliti.

Klub je preko leta napustio trener Luka Elsner koji je prešao u Rems, a na njegovo mesto doveden je Didije Dižar koji će za cilj takođe imati da sačuva status prvoligaša.

Roster se nije mnogo menjao u odnosu na prošlu sezonu, bitnijih odlazaka i dolazaka nije bilo, tako da se očekuje da ponovo budu u donjem domu tabele.

PSŽ je večeras veliki favorit, ali ne sme da se opusti jer je prošle godine Avr uspeo da mu otkine bodove u drugom delu sezone na "Parku prinčeva" (3:3).

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji