NEKA NOVA SEVILJA: "Rohiblankosi" za znatno promenjenim sastavom ciljaju povratak u vrh španskog fudbala

V.M.

16. 08. 2024. u 07:50

FUDBALERI Sevilje u prvom kolu španske La lige putuju na Gran Kanariju gde će ih ugostiti Las Palmas (21.30).

НЕКА НОВА СЕВИЉА: Рохибланкоси за знатно промењеним саставом циљају повратак у врх шпанског фудбала

Foto Profimedia

Prošle sezone su ovi timovi bili približni na tabeli, Las Palmas je bio 16. dok je Sevilja bila 14. i delila su ih samo dva boda, ali očekivanja sa kojima ulaze u ovu kampanju su potpuno drugačija.

Domaćini će biti zadovoljno time da ponovo zadrže status prvoligaša, što im je i primarni cilj, dok gosti nakon par slabijih sezona žele da se vrate u vrh tabele i ponovo konkurišu za mesta koja vode u evropska takmičenja.

Što se tiče večrašnjeg susreta, u centru pažnje biće novopečeni menadžer Sevilje, Garsija Pimenta koji je prošle sezone predvodio Las Palmas sa klupe i sigurno je da će biti lepo dočekan od strane domaće publike.

Očekuje ga težak posao u taboru "rohiblankosa" kojima je prošla sezone bila najgora u 21. veku, zauzeli su 14. mesto što im je bio najslabiji plasman još od sezone 1999/20.

Jasno je bilo da su velike promene potrebne u ekipi iz Andaluzije, a pored pomenute na klupi, klub je doveo i prodao veliki broj igrača, a među igračima koji su napustili ekipu nalazi se nekadašnji srpski reprezentativac Marko Dmitrović koji je prešao u Leganjes.

Kasu je napunio odlazak En Nesirija kojeg je Fenerbahče platio 20 miliona evra, a od zvučnijih pojačanja ističu se Keleči Ihenačo i, po transfemarkrtu nekada najvredini španski igrač, Saul Njigez.

Promene nisu izostale ni kod domaćina koji je takođe preko leta "obrnuo" veliki broj fudbalera. Doveli su čak 12 novih igrača, dok je deset fudbalera napustilo Las Palmas kojem će sigurno trebati vremena da se uigra jer ima i novog trenera, Luisa Kariona koji je prošle godine zamalo vratio Real Ovijedo u elitu.

Ako pogledamo međuosobne duele, tu prednost ima Sevilja koja je prošle sezone dva puta pobeđivala Las Palmas (2:0, 1:0).

Večeranjši rivali su igrali promenljivo na pripremama, "rohiblankosi" su na šest utakmica upisali po tri pobede i poraza, dok je Las Palmas na sedam mečeva odigrao tri remija uz po dva trijumfa i poraza.

Izostanci muče i jedne i druge, domaćini su bez Januzaja, Sinkgravena i Pehina, dok će kod gostiju meč propustiti Njigez i Suso.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2 (kvota 1,42)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva