POBEDA JE IMPERATIV: Junajted na "Old trafordu" ne bi smeo da ima problema sa "kolibarima" na startu Premijer lige

V.M.

16. 08. 2024. u 07:20

VEČERAS kreće Premijer liga, a prvi meč biće odigran na "Teatru snova" gde će Mančester junajted ugostiti Fulam (21.00).

ПОБЕДА ЈЕ ИМПЕРАТИВ: Јунајтед на Олд трафорду не би смео да има проблема са колибарима на старту Премијер лиге

Foto Profimedia

Nakon Olimpijskih igara, ponovo primat uzima fudbal, a večeras počinje najjača liga na svetu, engleska Premijer liga. Ponovo bi glavnu reč trebalo da vode Mančester siti i Arsenal, dok će ostali pokušati da im se pridruže, a među njima nalazi se Junajted u čijim redovima je atmosfera na visokom nivou pred start sezone.

"Crveni đavoli" su prošle godine imali jako lošu kampanju, u potpunosti su podbacili u ligi zauzevši po njih katastroflano osmo mesto, ali sezonu su spasili osvajanjem FA kupa i to pobedom nad gradskim rivalom Sitijem.

Taj trijumf je uneo ogromnu pozitivnu energiju u klub koji je preko leta povlačio odlične poteze na "transfer pijaci". Dovedeni su igrači na pozicijama koje su preko potrebne, a tu se pre svega misli na štopere De Lihta i Lenija Jora koji bi trebali da učvrste odbranu koja je bila veoma slaba prošle sezone.

Takođe, doveden je i jedan od najboljih igrača Serije A Džošua Zirkze koji je Bolonju odveo u Ligu šampiona i pokazao zavidan kvalitet koji se u redovima domaćina nadaju da će pokazati i u njihovom dresu.

Radilo se i na odlascima, budžet za plate je donekle rasterećen odlascima Varana, Van Bisake, Grinvuda, Marsijala... i evidentno je da Junajted pametno posluje i ide u pravom smeru.

Dokaz dobrog rada viđen je u Komjuniti šildu prošle nedelje kada je Junajted odigrao veoma dobro protiv Sitija i bio nadomak pobede kada je poveo pogotkom Bruna Fernandesa u 82. minutu, međutim, ataci "građana" u samoj završnici prikazali su se preteškim za "crvene đavole" i Bernardo Silva je odveo meč u penal seriju gde je nakon čak osam serija bolji bio njegov tim.

Junajted ima jasan cilj ove sezone, to je povratak među top četiri i plasman u Ligu šampiona, a da bi dokazao svoju ozbiljnost trebalo bi da pobedi Fulam na startu prvenstva, međutim, to neće biti lak zadatak kao što mnogi misle.

"Kolibari" su od kada ih je preuzeo Marko Silva postali stabilan premijerligaš, u poslednje dve sezone nisu bili ni blizu borbe za opstanak, mirno su "sedeli" na sredini tabele i često su umeli da iznenade i savladaju ekipe iz "velike šestice".

Gosti preko leta jesu ostali bez nekoliko bitnih igrača, pre svega najboljeg fudbalera ekipe Žoaa Paljinje, međutim, veliki novac od njegove prodaje uložen je u dovođenje Emila Smita Roua, jednog od najtalentovanijih engleskih igrača.

Sjajni vezista poseduje veliki kvalitet, ima odličnu tehniku i  ukoliko ga povrede zaobiđu, mogao bi biti jedno od otkrovenja Premijer lige.

Oslanjanje na takvog igrača može se pokazati kobnim po Fulam, jer je njegov istorijat povreda pozamašan i ukoliko bude imao problema sa zdravljem, "kolibari" bi mogli biti u velikom problemu.

Ipak, pored njega, ne treba zaboraviti ni pomenutog trenera Marka Silvu koji radi fantastičan posao i samo na njegov suv kvalitet i znanje mogli bi da opstanu u ligi ukoliko se nađu u donjem domu tabele.

Tradicija međusobnih duela biće na strani Junajteda koji je slavio na četiri od prethodnih pet duela sa Fulamom, ali vredi napomenuti da je njihov poslednji obračun odigran upravo na "Old trafordu" pripao "kolibarima (1:2).

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,61)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)