MITROVIĆ PROTIV RONALDA: Srpski centarfor je bio heroj u polufinalu, da li će biti slučaj i u borbi za trofej?

V.M.

17. 08. 2024. u 07:20

ALEKSANDAR Mitrović će danas imati priliku da sa Al Hilalom osvoji prvi ovosezonski trofej kada se ''plavi'' talas u finalu saudijskog Superkupa bude sastao sa Al Nasrom koji predvodi vanvremenski Kristijano Ronaldo (20.00).

МИТРОВИЋ ПРОТИВ РОНАЛДА: Српски центарфор је био херој у полуфиналу, да ли ће бити случај и у борби за трофеј?

FOTO: Profimedia

Al Hilal je prošle godine imao više nego impresivnu sezonu, obarao je rekord za rekordom, pobeđivao sve redom i na kraju jedini turnir koji nije osvojio bila je azijska Liga šampiona i biće oran da to "ispravi" ove sezone.

Među najzaslužnijim za te uspehe "plavog talasa" bili su srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić koji su briljirali i na prvoj ovosezonskoj takmičarskoj utakmici u polufinalu Superkupa protiv Al Ahlija.

Al Ahli je poveo na tom susretu preko Firmina u 66. minutu i sve do samog kraja delovalo je da će nakon tri vezana poraza konačno savladati Al Hilal u međuosobnom duelu, ali da tako ne bude pobrinuo se Aleksandar Mitrović, najbolji igrač "plavog talasa".

Sjajni srpski reprezentativac je u 90. minutu nakon odličnon centaršuta Al Davsariju u svom stilu glavom zakucao loptu u mrežu i tako ostavio Al Hilal u životu odvevši meč u penal seriju.

Tamo je mirniji bio tim Žorža Žezusa, a u penal seriji su se upisala oba naša fudbalera, prvo Mitrović, a zatim i Sergej Milinković Savić koji je pogotkom u četvrtoj seriji matematički obezbedio plasman u finale Al Hilalu.

Tamo ih čeka dobro poznati rival, Al Nasr koji je u druom polufinalu na krijima Kristijana Ronalda savladao Al Tavon sa 2:0.

Kao i uvek, Portugalac je bio u centru pažnje jer je pored asistencije Jahji za prvi gol, sam zatresao mrežu za konačnih 2:0.

Na taj način jedan od najboljih fudbalera svih vremena koji nastavlja da obara rekorde jasno je stavio do znanja svima da se nalazi u odličnoj formi i da će i ove godine verovatno harati saudijskim fudbalom kao što je bio slučaj prošle godine kada je poneo titulu najboljeg strelca prvenstva.

Iako individualni trofeji nisu izostali, timski jesu i "glavni krivac" je to za Al Hilal koji je prošle sezone osvojio tri domaća trofeja što daje dodatan šmek večerašnjem obračunu dva najjača kluba u Saudijskoj Arabiji.

Na njihovih poslednjih pet međusobnih duela prednost ima Al Hilal sa tri trijumfa pored remija i pobede Al Nasra, a zadnji duel imali su krajem maja kada je "plavi talas" slavio u finalu King kupa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

MORAMO BITI OTPORNIJI NA SUŠE: Podaci o učestalosti žednih godina i degradaciji zemljišta u našoj zemlji