NEUGODNO GOSTOVANJE ZA BARSU: Hansi Flik neće moći da računa na nekoliko prvotimaca na svom debiju

V.M.

17. 08. 2024. u 08:35

DERBI kola prvog kola La lige biće odigran na "Mestalji" gde će Valensija ugostiti Barselonu (21.30).

НЕУГОДНО ГОСТОВАЊЕ ЗА БАРСУ: Ханси Флик неће моћи да рачуна на неколико првотимаца на свом дебију

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin će pokušati da ima još jednu stabilnu sezonu u kojoj bi možda mogao da napadne i plasman u evropska takmičenja, dok je zadatak gostujućeg tima jasan, a to je skidanje Real Madrida sa trona i osvajanje nove titule.

Nakon što se pretprošle godine grčevito borila za opstanak, Valensija je imala mirnu kampanju prošle sezone i zauzela je devetu poziciju na tabeli. 

Sastav na okupu je ostao maltene isti, tako da se očekuje nova dobra sezona u redovima "slepih miševa" koje sa klupe predvodi njihova igračka legenda, Ruben Baraha.

Jedina promena koja bi se mogla desiti je na golu, nakon sjajnog Evropskog prvenstva na radaru velikih klubova je Mamaradašvili koji je ponovo potvrdio da je jedan od najboljih čuvara mreže na svetu i po pisanjima transfer gurua Fabricija Romana uskoro bi mogao pojačati Liverpul koji bi prosledio na pozajmicu u Bornmut kako bi se privikao na Premijer ligu.

Što se tiče priprema, "slepi miševi" su bili zauzeti, odigrali su čak sedam prijateljskih utakmica na kojima su pokazali promenljive partije, a u generalnoj probi bili su bolji od Ajntrahta sa 3:2.

Sa druge strane, Barsa je odlučila da napravi velike promene preko leta, a najveća je ona na klupi jer je umesto Ćavija za trenera postavljen Hansi Flik. Nemac je postao poznat kada je sa Bajernom osvojio sve što se osvojiti može nakon što je preuzeo klub sredinom sezone 2019/20, ali nakon toga neuspešno je vodio Nemačku reprezentaciju sa kojom je je podbacio na Svetskom prvenstvu u Kataru i posao u Barseloni će pokazati da li poseduje kvalitet da vodi najveće klubove.

"Blaugrana" je prošle godine bila druga na tabeli sa čak deset poena zaostatka u odnosu na Real i glavni cilj nemačkom šefu struke biće da se približi večitom rivalu i izazove ga u borbi za titulu.

Veliko pojačanje Flik je dobio u vidu Danija Olma koji je svojim igrama na Euru skrenuo pažnju na sebe i nekadašnji učenik La Masije se vratio kući u transferu vrednom 65 miliona evra.

Pored njega velika želja kluba je Niko Vilijams, međutim Bilbao je uspeo da odbije napade Barsa koja ima velikih finansijskih problema i pitanje je da li ima novca da isplati jednog od najboljih mladih igrača današnjice, ali sigurno je da će pokušati da ga dovede u Kataloniju do kraja prelaznog roka.

Barsa je na pripremama solidno izgledala, otvorila ih je sa tri vezane pobede, ali nakon toga je doživela poraze od Milana i Monaka.

Tradicionalno gledano Barselona igra veoma dobro protiv Valensije i savladala ju je na četiri od poslednjih pet međusobnih mečeva.

Što se tiče izostanaka i jedni i drugi imaju problema sa njima, domaćini će biti bez Gaje, Dijakabija, Domeneka i Fran Pereza, dok će kod gostiju meč propustiti Arauho, Ansu Fati, Frenki de Jong, Gavi i neregistrovani Dani Olmo.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!