SPEKTAKL U LONDONU: Sitijev pohod na petu uzastopnu titulu kreće na "Stamford bridžu"

V.M.

18. 08. 2024. u 07:20

DERBI prvog kola Premijer lige igra se na "Stamford bridžu" gde će Čelsi ugostiti Mančester siti (17.30).

СПЕКТАКЛ У ЛОНДОНУ: Ситијев поход на пету узастопну титулу креће на Стамфорд бриџу

Foto: Profimedia

Siti je prošle godine ispisao istoriju postavši prva ekipa ikada koja je osvojila četiri uzastopne titule, bilo u Premijer ligi, bilo u Prvoj diviziji.

Neverovatan uspeh su ostvarili "građani" koji su ponovo pokazali svoju dominaciju engleskih fudbalom i potvrdili da su najusšeniji klub u Premijer ligi u 21. veku jer su osvojili šest od poslednjih sedam titula.

Pored samog Sitija, svoj kvalitet potvrdio je i njegov strateg, Pep Gvardiola koji iz godine u godinu pravi inovacije koje "kopiraju" menadžeri širom sveta, ali niko ne uspeva da ih uradi kao Španac koji je ucrtao svoje ime među najboljim menadžerima svih vremena.

Što se tiče nove sezone, cilj za goste je isti, a to je napad na osvajanje svih mogućih trofeja, ali najveći fokus će biti na Premijer ligi i Ligi šampiona.

Po pitanju igrača koje će Gvardiola imati na raspolaganju napravljena je jedna velika promena, a to je odlazak sjajnog Hulijana Alvareza. Supertalentovani Argentinac više nije hteo da bude zamena Erlingu Holandu što je klub prihvatio i prodao ga Atletiku Madridu koji je za usluge sjajnog napadača platio preko 90 miliona evra.

Pored njega, prodati su Harvud-Beilis i Serhio Gomez, dok je jedino ozbiljno pojačanje Silvinjo koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Đirone.

Siti je ovu sezone otvorio osvajanjem trofeja, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca je savladao Mančester u Komjuniti šildu i tako najavio novu odliču kampanju.

Sa druge strane, Čelsi nikako da se smiri od kada ga je kupio američiki biznimsen Tod Bouli koji je na čelu kluba samo dve godine i već je promenio šest trenera.

Nova njegova žrtva bio je Maurisio Poćetino koji je slobodno se može reći odradio veoma dobar posao sa Čelsijem prošle sezone, pogotovo krajem takmičarskog dela kada je u potpunosti stabilizovao ekipu koja je igrala odličan fudbal, ali to evidentno nije zadovoljilo Boulija.

Kao zamena doveden je Enco Mareska koji je poznat po tome da je učenik Pepa Gvardiole, a najozbiljniji uspeh kao samostalni menadžer imao je prošle sezone kada je sa Lesterom osvojio Čempionšip i ekspresno ga vratio u elitu.

Takođe, svaki prelazni rok od kada je Bouli kupio veliki veliki broj igrača je napuštao i dolazi u klub, a ništa drugačije nije bilo ni ovog leta i "plavci" su ponovo napravil velike promene i videćemo kako će sve to Mareska ukomponovati.

Nosilac ekipe biće svakako Kol Palmer koji je prošle sezone "eskplodirao" nakon što je doveden upravo iz Sitija i postigao je čak 22 gola uz 11 podeljenih asistecnija.

Međusobni dueli Sitija i Čelsija obećavaju šou i ludilo, prošle sezone su odigrali dva neverovatna meča u Premier ligi, oba su završena nerešenim rezultatom, a posebno se pamti onaj prvi kada su na "Stamford bridžu" remizirali rezultatom 4:4.

Ako pogledamo izostanke sa današnjeg duela, domaćini će biti bez kapitena Risa Džejmsa i Galagera koji je nadomak transfera u Atletiko Madrid, dok će kod gostiju meč propustiti Oskar Bob i Rodri.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO