SLUČAJ DIBALA MUČI ROMU PRED START SEZONE: Uprava bi da mu vidi leđa, a navijači besne zbog priča o prodaji igrača "vučice"

V.M.

18. 08. 2024. u 08:00

FUDBALERI Rome će u prvom kolu Serije A gostovati na "Unipol domusu" gde će ih od 20.45 ugostiti Kaljari.

СЛУЧАЈ ДИБАЛА МУЧИ РОМУ ПРЕД СТАРТ СЕЗОНЕ: Управа би да му види леђа, а навијачи бесне због прича о продаји играча вучице

Foto: Profimedia

Domaćini su se prošle sezone vratili u elitu i na kraju jedva obezbedili opstanak, sa samom bodom prednosti u odnosu na ekipe iz zone ispadanja. To je bio lep način da se isprati legendarni trener Klaudio Ranijeri u penziju, a na njegovo mesto doveden je Davide Nikola, poznatiji kao "čudotvorac" u Seriji A.

Taj nadimak je dobio prvo obezbedivši čuveni opstanak sa Krotoneom u sezoni 2016/17 kada se njegova ekipa vratila iz dvocifrenog minusa i opstala, a slične stvari uradio je sa Salernitanom pre par godina, odnosno sa Empolijem prošle sezone, tako da su Sardinijci u dobrim rukama.

S ozbirom da je ekipa slične jačine kao ona prošlosezonska, očekuje se da ponovo vode borbu za opstanak, situacija dobro poznata Davideu Nikoli.

Što se tiče Rome, ona je preko leta radila dosta na tome da ojača tipa. Za nešto preko 20 miliona evra doveden je talentovani vezista Enco Le Fe, dok su skoro 60 miliona evra kombinovano plaćeni ofanivci, Dovbik i Soule.

Ukrajinac je prošle sezone bio najbolji strelac La Lige u dresu Đirone, tako da se od njega očekuju velike stvari na "Olimpiku", a slično se može reći za Soulea koji je prošle godine bio među najboljim igračima Serije A noseći dres Frozinonea.

Ipak, veliki znak pitanja predstavlja budućnost najboljeg fudbalera ekipe, Paola Dibale. Argentinac ima veliku platu što opterećuje finansije kluba i uprava želi da ga se otarasi, što je veoma iznerivralo navijače, logično s ozbirom da je u pitanju ubedljivo najbolji igrač ekipa u prethondih par sezona.

Bez njega na terenu Roma je drugi tim, baš se muči sa davanjem golova i kreativnosti i popularni "dragulj" baš znači ekipi iz prestonice.

On sam ima ponudu iz Saudijske Arabije, Al Kadišja je "bacila" milione na njega i on sada razmilja šta je najbolje učiniti, ali po rečima De Rosija trebao bi mu biti na raspolaganju sutra i očekuje se da bude u timu, bar na klupi ukoliko nije spreman da zaigra od prvog minuta.

Dosta toga će zavisiti od dešavanja sa Dibalom. bez njega pitanje je da li Roma ima tim za vrh tabele, dok sa njim u sastavu može da mašta i o tituli ukoli dobro otvori sezonu, jer je to klasan igrač koji svojim potezima može doneti trofeje timu za koji igra.

Prošle godine "vučica" je bila ubedljiva u oba duela sa Kaljarijem, prvo je slavila u gostima sa 4:1, a zatim kod kuće sa 4:0.

Roma pod De Rosijem igra ofanzivno, takve igrače je i dovela, tako da bi trebalo da bude golova na ovom meču, ali zbog Dibaline situacije ne smemo da stavimo "fiks" na đalorose pa uz golove dodajemo duplu šansu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao.

15. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO