"BOGINJA PROVINCIJE" DOVODI SRBINA, ALI...: Pre toga bi četa Đan Pjera Gasperinija da pobedom otvori prvenstvo

V.M.

19. 08. 2024. u 07:50

PRVU utakmicu današnjeg programa Serije A odigraće Leće i Atalanta koji se sastaju na "Via del Mareu" od 18.30.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ДОВОДИ СРБИНА, АЛИ...: Пре тога би чета Ђан Пјера Гасперинија да победом отвори првенство

FOTO: Tanjug/AP

Atalanta je prošle godine imala sezonu iz snova, igrala je odlično u domaćem prvenstvu koje je završila na petoj poziciji, dok je pored toga dogurala do finala Kupa Italije u kojem ju je savladao Juventus i naravno osvojila Ligu Evrope pobedom nad do tada neporaženim Bajerom iz Leverkuzena, 3:0.

To je "boginji provincije" bio prvi veliki trofej u istoriji, a heroj trijumfa nad "farmaceutima" bio je Ademola Lukman koji je "demolirao" Bajer postigavši tri maestralna gola u finalu.

Ipak, preko leta se nisu baš dobre stvari dešavale za Atalantu koja će gotovo sigurno ostati bez Kopmajnersa koji je nadomak transfera u Juventus. Tešku povredu doživeo je Đanluka Skamaka koji će dugo odsustvovati, a sada je pod upitnikom i budućnost pomenutog Lukmana koji je na radaru PSŽ-a.

Doduše, u Bergamu se radi i na pojačanjima, tako da je dres "boginje provincije" već obukao Mateo Retegi koji je direktna zamena za Skamaku, dok bi po pisanjima transfer gurua Fabricija Romana isto trebao da učini i naš reprezentativac Lazar Samardžić kojem je preostalo samo da dogovori lične uslove sa Atalantom koja bi Udinezeu trebala da ga plati 25 miliona evra.

Trebaće vremena da se ekipa nakon tih promena uigra, a to smo videli u finalu UEFA Superkupa u kojem je današnji gostu rutinski poražen od Real Madrida (0:2).

Pored prvenstva, Atalanta će igrati i u Ligi šampiona, tako da će ovo biti veoma naporna sezona za momke sa "Gevis stadiona" i biće zanimljivo ispratiti kako će se na sve to prilagoditi četa čuvenog Đan Pjera Gasperinija.

Za rivala na otvaranju lige imaće Leće koje je prošle godine vodilo grčevitu borbu za opstanak, iako je imalo jedan od najboljih startova u istoriji kluba (bez poraza u prvih pet kola).

Ipak, to dobro otvaranje lige je bila jedina pozitivna stvar za domaćina koji je nakon toga imao velikih problema, ali ono što je najbitnije je to da je opstanak obezbeđen.

Onaj koji im ga je obezbedio bio je trener Luka Goti koji je krajem kampanje preuzeo ekipu u neugodnom trenutku, a isti stručnjak će predvoditi "đalorose" sa klupe i ove sezone.

Preko leta, Leće je ostalo bez veoma bitnih igrača, Pongračića i Strefece koji su pojačali Fiorentinu, odnosno Komo. Nekoliko pojačanja jeste dovedeno, ali nijedno na njihovom nivou i to može biti poseban problem za ekipu sa juga Italije.

Što se tiče međusobnih duela, Atalanta je prošle sezone dva puta pobedila Leće, ali godinu pre toga "đalorosi" su u dva navrata bili bolji, tako da se može reći da "igraju u serijama".

"Boginja" će večeras biti bez Skalvinija, Skamake, Zaniola, Toloija i Kopmejnersa, ali tradicija kaže da je Atalanta slavila na poslednjih šest utakmica na otvaranju prvenstva i to uz bar po dva postignuta gola, tako da tipujemo dvojku na četu Đan Pjera Gasperinija.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,92)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

A POSLE "PROKLETA JE AMERIKA": NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao. Dva dana nakon što je isplivao najnoviji snimak sa te proslave, NBA liga je - pohvalila Jokića.

18. 08. 2024. u 20:05

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)