KADA IGRA TOTENHEM, GOLOVI SU SIGURNA STVAR: Izabranici Endža Postekoglua ne planiraju da odustanu od svog napadačkog fudbala

V.M.

19. 08. 2024. u 07:35

POSLEDNjA utakmica prvog kola Premijer lige igra se na "King pauer stadionu", gde će Lester ugostiti Totenhem hotspur (21.00).

КАДА ИГРА ТОТЕНХЕМ, ГОЛОВИ СУ СИГУРНА СТВАР: Изабраници Енџа Постекоглуа не планирају да одустану од свог нападачког фудбала

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Nakon što je razočaravajuće ispao iz elite pre dve godine, Lester se ekspresno vratio u nju. Osvojio je Čempionši bez većih problema i tokom čitave sezone je bio ubedljivo najbolja ekipa u njemu, tako da više nego zasluženo ponovo ima status premijerligaša.

Glavni arhitekta tog uspeha bio je trener Enco Mareska koji je preko leta napustio klub, preuzeo je Čelsi, tako da je na upravi bio težak zadatak pronalaženja njegove zamene, a na kraju je odlučeno da to bude Stiv Kuper.

Velški stručnjak ima iskustva rada u Premijer ligi, vodio je Notingem forest godinu i po dana u njoj, međutim, sredinom prošle sezone je otpušten i ovo mu je prvi posao od tada.

Što se tiče igrača koje će imati na raspolaganju, Mareska je sa sobom u Čelsi poveo i Duzburi Hola, ponajboljeg igrača ekipe, a zanimljivo je to da je Lester zamenu za njega našao upravo u Totenhemu, jer bi po pisanjima transfer gurua Fabricija Romana "lisice" uskoro trebao da pojača Oliver Skip.

Pored njega najzvučnije pojačanje je talentovani krilni napadač Fatavu koji je Sportingu plaćen skoro 20 miliona evra, a u klub su dovedeni još Okoli, Buananote i De Kordova Rid.

Sve u svemu teška je sezona pred Lesterom i očekuje se da vodi grčevitu bitku za opstanak.

Rival na startu prvenstva biće mu Totenhem, još jedna zanimljiva ekipa koja je ovog leta konačno odlučila da pronađe dugoročnu zamenu za Harija Kejna i pronašla ju je u vidu Dominika Solankea.

Engleski centarfor je postao najplaćenije pojačanje u istoriji kluba, plaćen je Bornmutu 76 miliona evra, doduše u ratama, ali svakako je ogroman novac potrošen i očekuje se da strelac 19 premijerligaških golova prošle sezone odmah opravda tu cenu.

Solankea je lično tražio trener Postekoglu i želja mu je ispunjena, tako da je pritisak na iskusnom stručnjaku da pokaže zašto je želeo baš bivšeg centarfora "trešnjica".

Gorostasni napadač bi trebao da "paše" stilu fudbala koji igra Totenhem, ali pitanje je da li će se večeras od prvog minuta naći na terenu jer nije odigrao nijedan pripremni meč sa novim timom, ali Postekoglu je najavio da će mu biti na raspolaganju i verujemo da će ako ne od početka, sigurno u nekom trenutku ući na teren.

Pored njega, dovedeno je i nekoliko talentovanih igrača koji su se nametnuli na pripremama, pre svega Bergval i Grej i deluje da se trend toga da Postekoglu "pogađa" pojačanja od kada je preuzeo kormilo prošlog leta nastavlja.

Totenhemu će ove godine trebati širi roster, pored prvenstva i domaćih kupova, nastupaće i u Ligi Evrope gde će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje, tako da se očekuje da u završnici prelaznog roka "pevci" budu aktivni i da dovedu još par novih igrača.

"Pevci" su prošle sezone bili peti na tabeli, a kako trener Postekoglu iz godine u godinu traži napredak, očekuje se da ove napadnu plasman u Ligu šampion, što će biti izuzetno težak zadatak s obzirom na veliki broj izuzetno kvalitenih ekipa u Premijer ligi.

Što se tiče izostanaka sa večerašnjeg susreta, Lester će biti bez udarnih napadačkih igala Džejmija Vardija i Patsona Dake, kao i Konora Koudija, dok će kod Totenhema meč propustiti povređeni Forster i od strane kluba suspendovani Bisuma (zbog neprimernog ponašanja van terena), a pod upitnikom je Rišarlison.

Od kada ih je Postekoglu preuzeo, gosti igraju utakmice sa velikim brojem golova, a kako im je danas rival Lester, ekipa protiv koje tradicionalno igraju mečeva sa puno uzbuđenja i pogodaka (igra gg3+ bila prolazna poslednjih pet međusobnih duela), tipujemo novu goleadu na "King pauer stadionu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

A POSLE "PROKLETA JE AMERIKA": NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao. Dva dana nakon što je isplivao najnoviji snimak sa te proslave, NBA liga je - pohvalila Jokića.

18. 08. 2024. u 20:05

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)