ATLETIKO JE GLADAN TROFEJA: "Jorgandžije" su preko leta napravile strašan tim i spremne su da se bore za titulu

V.M.

19. 08. 2024. u 08:05

PRVO kolo španske La lige zatvara derbi na "Keramici" gde će Viljareal ugostiti Atletiko Madrid (21.30).

АТЛЕТИКО ЈЕ ГЛАДАН ТРОФЕЈА: Јорганџије су преко лета направиле страшан тим и спремне су да се боре за титулу

Foto: Profimedia

Viljareal je prošle sezone imao najlošiju godinu u skorijoj istoriji, zauzeo je razočaravajuće osmo mesto na tabeli i po prvi put od sezone 2019/20. neće igrati ni u jednom evropskom takmičenju.

Glavni razlog za to bio je veoma loš prvi deo prvenstva koji su većim delom proveli u donjem domu i ne smeju dozvoliti da se to ponovi ukoliko žele da konkurišu za Evropu ove sezone.

Međutim, "žuta podmornica" se tradicionalno loše provodi u prvom kolu, samo je jedanput slavila na poslednjih devet prvih utakmica u La ligi, a ako na to dodamo da ju je Atletiko dva puta savladao prošle sezone, jasno je koliko je večeras težak zadatak pred domaćinom.

Takođe, ono što vredi napomenuti je to da je Viljareal preko leta ostao bez nekoliko veoma bitnih igrača. Klub je prvo napustio Aleksandar Serlot, sjajni Norvežanin koji je sa 23 postignuta gola bio drugi najbolji strelac La lige prešao je upravo u Atletiko i danas će igrati protiv svog bivšeg tima, a nakon njega domaćini su ostali i bez prvog čuvara mreže Jorgensena koji je pojačao Čelsi.

Sa druge strane, Atletiko dugo nije imao ovako dobar prelazni rok, uz Serlota u transferu vrednom 95 miliona evra doveden je jedan od najboljih napadača sveta Hulijan Alvarez i jasno je stavljeno svima do znanja da su "jorgandžije" gladne trofeja.

Pored njih odbranu je pojačao španski reprezentativac Le Norman koji je bio standardan prvotimac u timu "furije" koji je osvojio Evropsko prvenstvo, a s obzirom na to da je, po pisanjima transfer gurua Fabricija Romana, nadomak dolaska i Konor Galager, može se reći da je uprava kluba odradila fantastičan posao i okupila veoma dobar tim.

To se videlo i na priprema, Čolo Simeone je veoma dobro uklopio ovaj tim i na četiri prijateljske utakmice ostvarili su tri pobede uz remi, uključujući rutinski trijumf nad Juventusom na generalnoj probi rezultatom 2:0.

Ono što je posebno bitno kod gostiju je to da je atmosfera u klubu odlična, sa velikim nestrpljenjem igrači i navijači dočekuju start sezone i ukoliko večeras upišu pobedu, to bi mogao da im bude ozbiljan vetar u leđa za dobar početak kampanje koji im je preko potreban kako bi se borili za titulu sa Realom i Barselonom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

A POSLE "PROKLETA JE AMERIKA": NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao. Dva dana nakon što je isplivao najnoviji snimak sa te proslave, NBA liga je - pohvalila Jokića.

18. 08. 2024. u 20:05

Komentari (0)

ALEN DELON SE GRUDVA U BEOGRADU: Fotografija glumca iz naše prestonice koja je obišla ceo svet