KREĆE KONTEOVA REVOLUCIJA: Navijači u Napulju će ga obožavati, ali da li će to biti slučaj i sa upravom kluba?

V.M.

18. 08. 2024. u 10:45

FUDBALERI Napolija će u prvom kolu italijanske Serije A gostovati na "Bentegodiju" gde će ih u gradu ljubavi ugostiti Verona (18.30).

КРЕЋЕ КОНТЕОВА РЕВОЛУЦИЈА: Навијачи у Напуљу ће га обожавати, али да ли ће то бити случај и са управом клуба?

FOTO: AP

Odbrana titule nije mogla gore da prođe za Napoli koji je prošle sezone promenio čak tri trenera i zauzeo katastrofalno deseto mesto na tabeli sa čak 40+ bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Inter.

Jasno je bilo da su promene preko potrebne, a uprava kluba se odlučila da najveću napravi na klupi i dovede majstora za Seriju A, čuvenog Antonija Kontea.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Sjajni italijanski trener je bio uspešan koga god da je trenirao u svojoj karijeri, a popularni Kalčo je osvajao u više navrata kao trener Juventusa i Intera.

Ono što čudi kod dolaska Kontea je to da je u pitanju trener koji radi po svojim principima, ne voli da mu se iko meša u posao, a pored toga traži velika ulaganja, nešto što u najmanju ruku nije karakteristično za predsednika kluba Aurelija de Laurentisa.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Preko leta jesu dovedeni igrači koju odgovaraju Konteovom stilu igre, Bonđorno, Martin i Spinacola, ali pod velikim znakom pitanja je sudbina najboljeg igrača ekipe, Viktora Osimena.

Sjajni centarfor je na izlaznim vratima kluba, ne trenira sa ekipom, ali ponuda za njega trenutno nema, niko nije spreman da ponudi 100 miliona evra koliko traži Napoli, a i ekipe koje bi to mogle da plate su uglavnom stabilne na poziciji centafora.

Jedini koji bi mogao da "spase" Napolitance je PSŽ kojem se prvi napadač Gonsalo Ramoš povredio na startu sezone i odsustvovaće par meseci, ali deluje da su se Parižani opametili nakon odlaska Mbapea i dosta pametnije kupuju, pa će šansu verovatno pružiti Kolo Muaniju da se dokaže, tako da će Osimen verovatno ostati u Napulju.

Što se tiče priprema, Napoli je na njima dominirao i upisao četiri pobede uz poraz od Đirone, dok je na startu takmičarske sezone tek posle boljeg izvođenja penala pobedio Modenu u Kupu Italije.

Sa druge strane, Veroni se tradicionalno predviđa grčevita borba za opstanak, dobro poznata situacija za ekipu sa "Bentegodija" koja je u poslednjih nekoliko sezona na neverovatne načine opstajala u eliti.

Domaćini su preko leta promenili ogroman broj igrača, kao i trenera, pa će im trebati vremena da se uigraju i očekuje se slab start sezone od njih.

Paolo Zaneti neće imati lak zadatak, a ukoliko se ispune očekivanja italijanski medija i "mastifi" slabu započnu kampanju, mogao bi brzo postati bivši.

Takođe, vredi napomenuti da Napoli voli da igra protiv Verone koju je savladao četiri puta na poslednjih pet međusobnih duela, uključujući dva prošlosezonska trijumfa.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!