NOVA FUDBALSKA BAJKA STIŽE NAM IZ JERMENIJE: Ondašnji vicešampion je pravi hit kvalifikacija za Ligu konferencija

V.M.

20. 08. 2024. u 07:40

VEČERAS počinje i plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, a prvi meč odigraće Noa i Ružomberok koji se sastaju na "Republičkom stadionu" u Jerevanu od 18 časova.

НОВА ФУДБАЛСКА БАЈКА СТИЖЕ НАМ ИЗ ЈЕРМЕНИЈЕ: Ондашњи вицешампион је прави хит квалификација за Лигу конференција

Foto: Profimedia

Noa je veoma mlad klub, nastao tek pre sedam godina, međutim, ozbiljno se radi u ekipi čiji je vlasnik jedan od najbogatijih Jermena na svetu- Vardges Vardanjan.

Ozbiljno se radi u redovima "crno-belih", debelo napreduju iz godine u godinu, a prošle sezone bili su nadomak osvajanja titule koju im je u poslednjih par kola "preoteo" Pjunik za kojim su na kraju zaostali samo dva boda.

Ipak, ukoliko ovako nastave, neminovno je da će ta titula uskoro doći, a da ih to gubljenje šampionskog trofeja u poslednjih par kola nije poremetilo videli smo na startu ove sezone pošto su dominirali u kvalifikacijama za Ligu konfernecija koje su započeli od prvog kola.

Nakon što su rutinski izbacili Škendiju i Slijemu, najteži zadatak imali su u trećem kolu kada ih je žreb upario sa favorizovanim AEK-om koji se i sam uverio o kvalitetu jermenskog vicešampiona.

Noa je pred svojim navijačima odigrala sjajno u prvom susretu tog dvomeča, slavila je sa 3:1, a nakon toga je porazom od 0:1 u gostima uspela da sačuva tu prednost i tako se nađe nadomak plasmana u grupnu fazu takmičenja.

Sa druge strane, Ružomberok je do ove faze takmičenja takođe došao napravivši veliko iznenađenje kada je prošle sedmice eliminisao Hajduk iz Splita.

"Bili" su preko leta doveli Đenara Gatuza na klupu, kao i veliko ime Ivana Rakitića da pojačaju vezni red, međutim, očigledna neslaganja u klubu iskoristio je slovački predstavnik koji ih je savladao na "Poljudu" sa 1:0, što je bilo dovoljno za prolaz s obzirom na to da je u Ružomberoku bilo 0:0.

Gosti su evropsku avanturu započeli u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde su u prvom kolu bili bolji od Tobola, ali u drugoj fazi ih je već dočekao dosta jači protvinik u vidu Trabzona koji ih je rutinski izbacio ukupnim rezultatom 3:0.

Noa je na tri evropske utakmice kod kuće pobeđivala uz bar dva postignuta gola, tako da je jasno koliko težak zadatak očekuje Ružomberok, a mi bismo blagu prednost dali jermenskoj ekipi za koju verujemo da je kvalitetnija ekipa i da će sa prednošću dočekati revanš u Slovačkoj koji je na programu idućeg četvrtka.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPSKI DAN PARKOVA: Dan posvećen zaštićenim područjima i nacionalnim parkovima