ZVEZDA SE BORI ZA LIGU ŠAMPIONA: Milojević zna kako da "crveno-bele" po treći put uvede u najjače fudbalsko takmičenje

V.M.

20. 08. 2024. u 07:20

CRVENA zvezda večeras započinje svoju evropsku avanturu, a prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona odigraće na "Aspmira stadionu" gde će je od 21.00 ugostiti Bode Glimt.

ЗВЕЗДА СЕ БОРИ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Милојевић зна како да црвено-беле по трећи пут уведе у најјаче фудбалско такмичење

FOTO: M. Vukadinović

Nakon što se prošle godine plasirala u grupnu fazu Lige šampiona, cilj Crvene zvezde je to da ponovi ove sezone i tako napravi kontinuitet igranja u najjačem evropskom fudbalskom takmičenju.

Žreb ju je upario sa Bode Glimtom koji nikada nije igrao grupnu fazu Lige šampiona, ali je u pitanju veoma neugodan klub koji napreduje iz godine u godinu. Od poslednja četiri izdanja norveškog prvenstva, čak tri puta je bio šampion, a deluje da će to ponovo biti slučaj jer je nakon 19 odigranih kola prvi na tabeli sa sigurnih plus pet u odnosu na Bran.

Prednost "žute horde" je to što je uveliko u pogonu, a i realno gledano igra u kvalitetnijem prvenstvu, dok je naša Superliga tek počela i Zvezda u prvih nekoliko kola nije imala rivala koji je makar približno na njenom nivou.

Takođe, Bode je kvalifikacije započeo još od drugog kola kada je bio bolji od RFS-a (4:0, 3:1), a zatim je u dominantnom stilu izbacio Jagjelonju (1:0, 4:1).

To znači da je pobedio na sve svoje četiri evropske utakmice i sigurno je samopouzdanje visoko u redovima domaćina. Takođe, ono što vredi napomenuti je to da je u pitanju izuzetno napadački raspoložena ekipa, samo na jednom meču od starta sezone u svim takmičenjima nisu dali gol, tako da će odbrana Zvezde večeras biti na ozbiljnom ispitu.

To je posebno bitna informacija jer su "crveno-beli" za Norvešku otputovali bez svog prvog čuvara mreže Omrija Glazera, što znači da će gotovo sigurno među stativama biti novajlija Marko Ilić.

Po kladionicama Bode je favorit na večerašnjem meču, potpuno realna stvar ako se pogleda kako igra "žuta horda" ove sezone, međutim, ukoliko Zvezda uspe da ostane neporažena na "Aspmira stadionu". to će joj biti ogroman vetar u leđa, jer je poznato da su "crveno-beli" znatno bolja ekipa na domaćem terenu nego u gostima na evropskim utakmicama.

Vladan Milojević je na klupu doveden upravo zbog ovakvih duela, a u svom bivšem mandatu u Zvezdi je pokazao da zna kako se oni igraju jer je već dva puta vodio Zvezdu do grupne faze Lige šampiona.

Večeras bismo blagu prednost dali Bode Glimtu, ali Zvezdu ne treba nikako otpisati i smatramo da je najbolji tip dupla šansa na domaćina uz bar dva gola na meču (pojava koja je redovna na utakmciama "žute horde" ove sezone).

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE: Pronalazak koji je promenio svet