DINAMO SE PLAŠI BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA: Sjajni prednji vezista nosi "konjušare" do Lige šampiona

V.M.

20. 08. 2024. u 08:00

U prvoj utakmici plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo će na "Maksimiru" ugostiti ekipu Karabaga (21.00).

ДИНАМО СЕ ПЛАШИ БИВШЕГ ИГРАЧА ПАРТИЗАНА: Сјајни предњи везиста носи коњушаре до Лиге шампиона

Foto Profimedia

Nakon što su prošle godine eliminisani od AEK-a u trećem kolu kvalifikacija, domaćini ove godine žele da se vrate u najelitnije evropsko takmičenje. Kako su osvojili jubilarnu 25. titulu prvaka Hrvatske, automatski su zauzeli mesto u plej-of fazi takmičenja, tako da će im današnji meč biti prvi na evropskoj sceni ove sezone.

Njega očekuju u dobroj atmosferi i ritmu, jer su u uvodna tri kola hrvatskog prvenstva ostvarili isto toliko pobeda, a usput postigli čak deset golova.

Bitna stvar za "modre" je to da preko leta nisu ostali bez bitnih igrača, svi nosioci igre su ostali u klubu, tako da uigranost ne bi trebala da bude problem za izabranike Sergeja Jakirovića.

Od pojačanja, najveće ime koje je pojačalo tim iz prestonice je povratnik Marko Pjaca koji je imao odličnu sezonu u Rijeci, a pored njega još se ističe dva miliona evra plaćeni Huan Kordoba.

Sa druge strane, Karabag je svoju evropsku avanturu započeo još od drugog kola kvalifikacija u kojem je bio bolji od Linkolna, a posle toga je u pravom fudbalskom trileru izbacio i Ludogorec.

Karabag je protiv "lude šume" izgubio prvi susret pred svojim navijačima (1:2), a plus je Ludogorec sredinom prvog poluvremena vodio na drugom susretu, međutim, azerbejdžanski šampion se od tog trenutka "upalio" i od tad je počeo da melje.

Zaostatak je nadoknadio do kraja poluvremena i poveo sa 3:2, što je bilo dovoljno da se meč odvede u produžetke, a u njima je Karabag pokazao posebnu dominaciju i postigao čak četiri gola (7:2) kojima je sebi obezbedio mesto u plej-ofu.

Heroj pobede bilo je dobro poznato lice navijačima sa ovih prostora, pogotovo Partizana, jer je doskorašnji igrač "crno-belih" Patrik Andrade ušao u igru u 39. minutu i sa dva postignuta gola pomogao Karabagu da se plasira u narednu fazu.

Vredi napomenuti to da je gostima takođe skoro počelo prvenstvo, odigrana su samo dva kola i u njima su "konjušari" sakupili maksimalnih šest bodova.

Večeras očekujemo zanimljiv meč na "Maksimiru", Dinamo će gledati da obezbedi prednost pred revanš, ali Karabag je pokazao da je veoma opasna ekipa u gostima, tako da "fiks" ne bismo smeli da gađamo, pa predlažemo golove.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN KADA SE SLAVI ŽIVOT: Dobrovoljno davanje krvi - nesebičan čin koji spasava ljude