GOLEADA U NAJAVI: Kvalitet je na strani Lila, ali češki velikan igra odličan fudbal na startu sezone

V.M.

20. 08. 2024. u 08:10

U jednom od zanimljivijih mečeva plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona susrešće se Lil i Slavija Prag, a prvi susret ovog dvomeča biće odigran večeras na "Hajno stadionu" u Valensijenu, pošto standardni dom "dogi" "Pjer Moroa" nije u funkciji zbog skoro završenih Olimpijskih igara.

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Квалитет је на страни Лила, али чешки великан игра одличан фудбал на старту сезоне

Foto Profimedia

Lilu je veoma malo falilo da se automatski plasira u Ligu šampiona, međutim, u poslednjem kolu Lige 1 primio je protiv Nice gol u sudijskoj nadoknadi (2:2) koji ga je spustio na četvrto mesto i omogućio Brestu da kao trećeplasirani ode direktno u Ligu šampiona.

Manjak sreće tog dana vratio im se u Istanbulu prošle nedelje, pošto su na veoma dramatičan način pobedili Fenerbahče. Nakon što su "doge" slavile sa 2:1 u Francuskoj, Fener je sa 1:0 uzvratio u Istanbulu i tako odveo meč u produžetke. 

Tamo je isključen Mandi u 109. minutu i delovalo je da sve ide nizbrdo za Lil, međutim, devet minuta kasnije Aleksander Điku je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, igrao rukom i tako omogućio Džonatanu Dejvidu da sa bele tačke donese "pobedu" svom timu, što je treći najbolji strelac u istoriji francuskog kluba i učinio.

Nakon toga, izabranici Bruna Ženesioa su i domaće prvenstvo otvorili trijumfom nad Remsom (2:0), tako da u odličnoj atmosferi i ritmu dočekuju večerašnji meč.

Zadatak neće biti lak jer im na noge dolazi Slavija iz Praga koja je u trećem kolu kvalifikacija "počistila" Rojal Union i rutinski se plasirala u plej-of. Češki velikan je prvo na svom terenu slavio sa 3:1, da bi zatim bolji bio i u Belgiji (1:0).

Slavija je na tim mečevima pokazala da se nalazi u odličnoj formi, izgledala je više nego dominantno na terenu i njena pobeda u dvomeču se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Pored dobrih igara u kvalifikacijama, "crveno-beli" su solidno započeli pohod na titulu u češkom prvenstvu. Nakon pet uvodnih kola treći su na tabeli sa 13 sakupljenih bodova i zaostaju samo dva poena za vodećom Spartom, najvećim rivalom ekipe iz Praga.

Slavija je poslednji put u grupnoj fazi Lige šampiona igrala pre pet godina, tačnije u sezoni 2019/20. i u taboru češkog vicešampiona se nadaju da je došao kraj tom postu.

Gostujuća ekipa je protiv Rojal uniona pokazala da je u pitanju fizički izuzetno pripremljena ekipa koja zna šta radi na terenu, svako ima svoju ulogu i ima čemu da se nada protiv Lila koji tradicionalno ima nekoliko veoma kvalitetnih igrača koji ga iz godine u godinu održavaju u samom vrhu francuskog fudbala, "fiks" je nezahvalno gađati i odlučili smo se za golove na ovom susretu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODNA RAVNOPRAVNOST: Nepokolebljiva energija jednakosti među polovima