SRPSKI REPREZENTATIVAC IGRA SJAJNO: Sve što ga deli od plasmana u Ligu šampiona je njegov bivši klub!

V.M.

21. 08. 2024. u 08:12

U prvoj utakmici plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona, Malme će na "Eleda stadionu" ugostiti Spartu iz Praga koju na terenu predvodi naš Veljko Birmančević (21.00).

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ИГРА СЈАЈНО: Све што га дели од пласмана у Лигу шампиона је његов бивши клуб!

FOTO: Profimedia

Nakon što prošle godine nije učestvovao ni u jednom evropskom takmičenju, Malme sada pokušava da četvrti put u svojoj istoriji zaigra u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2021/22.

Svoj put u kvalifikacijama domaćini su započeli u drugom kolu gde su u dosta zanimljivom dvomeču izbacili Klaksvik ukupnim rezultatom 6:4, a u trećem kolu su naleteli na PAOK protiv kojeg je bilo još više drame.

Nakon 2:2 u Švedskoj, pomenuti timovi su odigrali 3:3 u Grčkoj, pa je meč otišao u produžetke u kojima je bolji bio Malme koji je pogotkom Kristijansena u 99. minutu obezbedio igranje u plej-of fazi kvalifikacija.

Velika prednost "nebeskoplavih" je to što su već uveliko u takmičarskom pogonu, a pobedom nad Norćepingom za vikend zacementirali su se na prvom mestu Alsvenaken lige sa devet poena prednosti u odnosu na najbliže pratioce nakon 19 odigranih kola.

Sa druge strane, Sparta izgleda fantastično na startu sezone, odigrala je devet utakmica i upisala čak osam pobeda uz samo jedan remi i postigla je impresivna 22 gola.

Što se tiče samih kvalifikacija, "čelična Sparta" ih je započela u drugom kolu gde je rutinski izbacila Šamrok (6:2), nakon čega je usledio obračun sa bivšim evropskim prvakom, FKSB-om.

Posle remija u Češkoj (1:1), Sparta je na krilima sjajnog Stefana Birmančevića, koji je postigao dva gola i podelio asistenciju za treći, vodila sa 3:0 na poluvremenu revanša. Ipak, malo je falilo da "prospe" tu prednost jer je u nastavku primila dva pogotka, ali ono što je bitno za večerašnje goste je da su dogurali do plej-ofa i u najgorem slučaju će nastupati u Ligi Evrope ako izgube u ovom dvomeču.

Pomenuti Birmančević se na startu kampanje izdvojio kao najbolji pojedinac u ekipi, igra sjajno na svakoj utakmici i do sada je već postigao pet golova i podelio dve asistencije.

Ono što je zanimljivo kod našeg reprezentativca je to da je upravo Malme klub u kojem se on afirmisao, tu je pružao ubedljivo najbolje partije u svojoj karijeri i biće zanimljivo videti kako će odigrati protiv svog bivšeg kluba.

Večerašnji rivali su napadački raspoložene ekipe, vole da igraju na gol više i verujemo da će biti dosta pogodaka na "Eleda stadionu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NOVAK ĐOKOVIĆ O DOPINGOVANOM JANIKU SINERU? Nije se Nole oglasio lično, ali evo ko jeste umesto njega

NOVAK ĐOKOVIĆ O DOPINGOVANOM JANIKU SINERU? Nije se Nole oglasio lično, ali evo ko jeste "umesto" njega

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Novak Đoković, u ovom trenutku, nije lično - ali jeste izvršni direktor "sindikata tenisera" koje je Nole osnovao.

20. 08. 2024. u 19:28

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan